ΔΕΥΑΧ: Εργασίες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τα λύματα στην Κυδωνίας

Χανιά
ΔΕΥΑΧ: Εργασίες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τα λύματα στην Κυδωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρόβλημα προέκυψε μετά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι κατά την υλοποίηση εργασιών ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Κυδωνίας (απέναντι από το ξενοδοχείο Σαμαριά), από ανάδοχο εργολάβο του Δήμου Χανίων, παρατηρήθηκε η ύπαρξη λυμάτων κάτω από το αποξηλωμένο παλαιό πεζοδρόμιο.

Μετά την ενημέρωσή της, η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων προχώρησε στην άντληση των λυμάτων με βυτιοφόρο όχημα και αναδείχθηκε η ύπαρξη παλαιού ορθογωνικού πετρόκτιστου αγωγού αποχέτευσης για την σύνδεση δυο κτιρίων, σε βάθος 1,10 μ. (προερχόμενος από το εσωτερικό του κτιρίου), ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στον παντοροϊκό πετρόκτιστο αγωγό που καταργήθηκε το 1986.

Είναι απαραίτητο, παρά το γεγονός ότι η οδός Κυδωνίας μόλις ανακατασκευάστηκε με νέο ασφαλτοτάπητα, να συνδεθούν τα ανωτέρω δυο κτίρια με τον κεντρικό αγωγό ακαθάρτων, καταργώντας τον ιδιότυπο βόθρο που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων, αλλά κυρίως και για την σωστή αποκατάσταση της απαιτούμενης τομής, διαστάσεων 3,0 μ. x 4,0 μ., που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή (24/04) ή το Σάββατο (25/04).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News