Χανιά: Επαγγελματίες κατασκεύασαν υφασμάτινες μάσκες για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

Κρήτη
Χανιά: Επαγγελματίες κατασκεύασαν υφασμάτινες μάσκες για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των απλών χειρουργικών μασκών - Αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους

Σε μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν -εν μέσω πανδημίας- επιχειρήσεις υφασμάτων και ραπτικής των Χανίων, οι οποίες με την καθοδήγηση της περιφερειακής συμβούλου, Σοφίας Μαλανδράκη, κατασκεύασαν διπλές υφασμάτινες μάσκες, που επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των απλών χειρουργικών μασκών που καθημερινά χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί.

Η παράδοση της πρώτης παρτίδας, που αποτελείται από 100 υφασμάτινες μάσκες, έγινε από την ίδια την κα Μαλανδράκη προς τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων.

Αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες στα Χανιά ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό έχοντας στην σκέψη τους ανθρώπους του υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και οι οποίοι πρώτοι από όλους θα πρέπει να «θωρακίσουν» τους εαυτούς τους από τον κορωνοϊό.

Έτσι με πρωτοβουλία της περιφερειακής συμβούλου Χανίων, Σοφίας Μαλανδράκη και με την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια αρκετών επαγγελματιών της πόλης, κατασκευάστηκαν υφασμάτινες μάσκες οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, αλλά ταυτόχρονα έχουν και έναν βαθμό πιστοποίησης.

Τα πρώτα 100 τεμάχια από τις διπλές υφασμάτινες μάσκες παραδόθηκαν ήδη στα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος Χανίων ενώ έπεται και συνέχεια.

Για την αξιοπιστία της εν λόγω κατασκευής η Σοφία Μαλανδράκη εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News