Χανιά

170 tablets πρόσφερε η Περιφέρεια Κρήτης σε μαθητές Λυκείου

Στόχος να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές ενόψει πανελλαδικών -Στ. Αρναουτάκης: «Αγοράζουμε ταμπλέτες (tablets) για μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Κρήτης

170 tablets παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Στέλιο Ζερβάκη.

Τα tablets και με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας θα παραδοθούν σε μαθητές της ‘Γ λυκείου οι οποίοι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα  και πρέπει να προετοιμαστούν για πανελλήνιες εξετάσεις.

Τονίζεται ότι τα tablets μετά τις πανελλήνιες θα παραμείνουν στα εκάστοτε σχολεία.

«Σήμερα παραδίδουμε τις πρώτες 170 ταμπλέτες για τους μαθητές μας, που είναι στην Γ’ Λυκείου για να μπορούν να παρακολουθούν. Ξεκινούμε από τα Χανιά και το επόμενο διάστημα θα διατεθούν αντίστοιχες ταμπλέτες για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου σε όλα τα σχολεία της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης. 

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 στο Υπουργείο Παιδείας 2,5 εκ. ευρώ για την ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων όλης της Κρήτης, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, με αυτό το μεγάλο έργο προχώρησε και η τωρινή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. «Εμείς θα συνεχίσουμε για να συμβάλλουμε στη νέα εποχή ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα καλύτερα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

«Εντοπίσαμε τα παιδιά που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και κάνουμε μια απόπειρα να καλύψουμε όλα τα σχολεία, ξεκινώντας σήμερα κι ελπίζουμε μελλοντικά να καλύψουμε τις ανάγκες καταρχήν για την Γ΄ Λυκείου», τόνισε ο κ. Καλογερής, εξηγώντας πως οι ταμπλέτες παραμένουν στη διαχείριση των σχολείων. 

«Οι ταμπλέτες θα διατεθούν σε μαθητές και μαθήτριες που αποδεδειγμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα ψηφιακά εργαλεία για να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως», τόνισε ο κ. Ζερβάκης, ευχαριστώντας θερμά την Περιφέρεια για την προσφορά και την στήριξη.  

Για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια αναμένεται η εξέλιξη πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια