Προληπτική απολύμανση σε καταυλισμούς των Ρομά στα Χανιά

Κρήτη
Προληπτική απολύμανση σε καταυλισμούς των Ρομά στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό εκτός από την απολύμανση θα υπάρξει διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ασβέστη

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο δήμος Χανίων προχώρησαν απο κοινού σήμερα σε προληπτική απολύμανση καταυλισμών των Ρομά στις περιοχές Νεροκούρου και Τσικαλαριά.

Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Χανίων, από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο , στηρίζομενο σε αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα με την απολύμανση έγινε διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ασβέστη ενώ κατά γενική ομολογία, η η εικόνα των δύο καταυλισμών ήταν καλή, καθώς οι διαμένοντες σε αυτούς είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των χώρων.

Οι Ρομά από την πλευρά τους, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την επέλαση του φονικού ιού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι καθημερινά τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Ανησυχούμε, γιατί έχουμε παιδιά, φυλαγόμαστε καθαρίζουμε με χλωρίνες, μαζεύουμε τα σκουπίδια, ότι μπορούμε κάνουμε εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Αναστασοπούλου, κάτοικος καταυλισμού.

Μέχρι στιγμής πάντως στους καταυλισμούς των Τσικαλαριών και του Νεροκόρου έχουν γίνει ήδη δύο απολυμάνσεις, ενώ έπεται και συνέχεια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News