Έτσι φτιάχνονται οι προστατευτικές ασπίδες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κρήτη
Έτσι φτιάχνονται οι προστατευτικές ασπίδες του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε το βίντεο που δείχνει βήμα προς βήμα την συναρμολόγηση της μάσκας από τον φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Θοδωρή Στεφανούλη.

Μια σημαντική δωρεά από το Πολυτεχνείο Κρήτης προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και τη δημοτική αρχή των Χανίων .

Συγκεκριμένα 96 προστατευτικές ασπιδες προσώπου κατασκευάστηκαν εκ των οπαίων, 65 προσφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και 31 στο δήμο Χανίων, 25 για το «βοήθεια στο σπίτι» και 6 στο γηροκομείο Χανίων.

 Ο προπτυχιακός φοιτητής του πολυτεχνείου Κρήτης Θοδωρής Στεφανούλης εξηγεί μέσω του neakriti,gr για της προστατευτικές ασπιδες  που δημιουργήθηκαν οι οποίες και είναι ειδικά σχεδιασμένες   για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτοντας εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο πάντα την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

 «Η  σχεδίαση της μάσκας που απαρτίζεται από 4 βασικά  κομμάτια, εξελίσσεται και μέχρι στιγμής προκρίνεται το συγκεκριμένο μοντέλο. Συνεπώς το Πολυτεχνείο προχωράει στην συγκεκριμένη παραγωγή. Όσον αφορά την συναρμολόγηση, έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται εύκολα η ζελατίνη, ενώ η συγκεκριμένη σχεδίαση παρέχει ευκολά στην εφαρμογή και αφαίρεση,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανούλης προσθέτοντας ότι εφόσον κάποιος διαθέτει τον μηχανισμό της τρισδιάστατης εκτύπωσης, μπρέικ να την τυπώσει από το διαδίκτυο.  

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο της συναρμολόγησης της προστατευτικής ασπίδας προσώπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News