Χανιά

Δήμος Κισσάμου – Κορωνοϊός: Γραμμή στήριξης για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους

Γραμμή στήριξης εγκαινιάζει ο Δήμος Κισσάμου (2822340310), στο πλαίσιο της πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Ο Δήμος Κισσάμου, στις δύσκολες ώρες που περνάμε, παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε από την πανδημία του COVID 19 και τα μέτρα που καλούμαστε αυστηρά να τηρούμε.

Για το λόγο αυτό, θέτει σε λειτουργία από αύριο Παρασκευή 3/4/2020 και για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα, μία νέα γραμμή κοινωνικής στήριξης που θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων δημοτών μας, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από οικεία τους πρόσωπα.

Το τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα καταγράφονται τα αιτήματα, θα στελεχωθεί από το διαθέσιμο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών Κισσάμου, της Μονομετοχικής Α.Ε. και από υπάλληλους άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Θα παρέχεται εξυπηρέτηση, σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, μεταφοράς φαρμακευτικού υλικού και φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, με δαπάνη των προϊόντων που θα βαραίνει τους αιτούντες. Η όλη διαδικασία θα υποστηρίζεται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, η οποία και θα διεκπεραιώνει τα αιτήματα.

Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και φορείς, θα εξυπηρετούνται και τα πιο εξειδικευμένα περιστατικά. 

Για τα αιτήματα που θα δεχόμαστε στην γραμμή μας και θα αφορούν την «Βοήθεια στο Σπίτι Κισσάμου», θα γίνεται άμεση ενημέρωση στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μ.Κ.Σ., που είναι και ο διαχειριστής του Προγράμματος και κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης, θα εξυπηρετούμε επικουρικά και τα περιστατικά θα καλύπτονται από τις υπηρεσίες μας.

Τα αιτήματα που αφορούν την Δ.Ε. Ιναχωρίου, θα καλύπτονται από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου, με το επιστημονικά στελεχωμένο προσωπικό του, θα παρέχει την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη  σε δημότες μας που την  έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, καθώς και συμβουλευτική και πληροφορίες για επιδόματα.

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου-ΕΠΟΦΕΚ, έχει εκφράσει την επιθυμία της να συμβάλλει σε αυτήν μας την προσπάθεια με καταγραφή αιτημάτων, αλλά και σε συνεργασία με τους Συλλόγους,  να βοηθήσει ώστε να διεκπεραιώνονται κάποια από αυτά.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα, έχουμε την υποστήριξη των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου που είναι πάντα δίπλα σε όποιον χρειαστεί τη βοήθειά τους.

Είμαστε όλοι μαζί δίπλα σας, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά σας!

Βοηθάμε, ώστε να βγούμε όλοι μας, όσο γίνεται αλώβητοι και ακμαίοι μετά από αυτή την κρίση και να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας!!!

Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

Είμαστε στη διάθεσή σας:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: 28223.40310, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 π.μ. έως και 20:00 μ.μ. και Σάββατο 10:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

Υπηρεσίες και Φορείς στήριξης:

  • «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου»-ΚΕΔΗΚ: 28223.40320
  • «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου», Ψυχολογική υποστήριξη: 28220.83105, Κοινωνική στήριξη, συμβουλευτική και πληροφορίες για επιδόματα: 28220.31989
  • «Βοήθεια στο Σπίτι Κισσάμου» - Αννουσάκειο ίδρυμα Ι.Μ.Κ.Σ.: 28220.23717
  • ΕΠΟΦΕΚ, καταγραφή αιτημάτων: 28220.23571, 28220.23662

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια