Χανιά

Έρημη πόλη τα Χανιά

Άδειοι οι δρόμοι – Λιγοστοί περιπατητές στο Παλιό Λιμάνι

Έρημη μοιάζει η πόλη των Χανίων, εν μέσω της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι δρόμοι, που άλλοτε θα «πνίγονταν» στην κίνηση, είναι άδειοι. Οι καφετέριες στο Παλιό Λιμάνι, που άλλοτε θα έσφυζαν από παρέες, είναι κλειστές. Τα παγκάκια, που άλλοτε θα «φιλοξενούσαν» ατελείωτες συζητήσεις, είναι κενά.

Μόνο λιγοστοί άνθρωποι που κάνουν τζόκινγκ, κάποιοι που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους, ή άλλοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους, θυμίζουν λίγο πως η όμορφη αυτή πόλη της Κρήτης, κατοικείται ακόμη.

Ωστόσο, όσο περίεργη κι αν μας φαίνεται, αυτή είναι η κατάσταση που θα έπρεπε να επικρατεί σε κάθε πόλη, νησί και χωριό της Ελλάδας.

Όπως φαίνεται, οι Χανιώτες υποδεικνύουν υποδειγματική συμμόρφωση στα μέτρα της Κυβέρνησης και έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους μόνο στις βασικές και αναγκαίες, δίνοντας το «καλό παράδειγμα» σε όλους, προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε με ασφάλεια, σύντομα, από τα σπίτια μας και να απολαύσουμε την άνοιξη, τη θάλασσα, τη φύση, τη ζωή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια