Χανιά

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων: Μέτρα ανακούφισης μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση

Τι διεκδικούν

Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων σε ανακοίνωση του αναφέρει τα μέτρα ανακούφισης που εξασφαλίστηκαν ως τώρα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού & Εργασίας, αλλά και τα περαιτέρω μέτρα που διεκδικούνται μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

«Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων βρίσκεται μαζί με την ομοσπονδία μας αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους του κλάδου που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα τους και με υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση προσπαθεί και ως ένα σημείο το έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού & Εργασίας, μέτρα ανακούφισης μπροστά σ' αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε!

Πετύχαμε:

Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για 2 μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Την εφ άπαξ επιδότηση όσων συναδέλφων, κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή αλλά και αυτούς ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ 01/03 ΕΩΣ ΚΑΙ 20/03. Παράλληλα για αυτή την κατηγορία συναδέλφων που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα!

Ακόμα έχουμε όμως μπροστά μας πολλή δουλειά!

Διεκδικούμε:

 Οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας των Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφ άπαξ το εποχικό επίδομα να μπούνε κι αυτοί στην ρύθμιση.

Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπούνε κι αυτές στην ρύθμιση!

Για όλα αυτά τα αιτήματα μας έχουμε στείλει e-mail στο Υπουργείο Τουρισμού και έχουμε την δέσμευση του Υπ. κ. Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσο αφορά το πως θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους να πούμε το εξής.

Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά 2 μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα!

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο γι αυτό θα πρέπει να είμαστε σε να επαφή με τους εργοδότες και τους λογιστές των επιχειρήσεων ώστε μόλις ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν οι αιτήσεις!»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια