Χανιά

Κορωνοϊός: Απολυμαίνουν τα ταξί τους οι οδηγοί στα Χανιά

Απολυμάνσεις και στα αστικά λεωφορεία

Μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό λαμβάνουν οι αυτοκινητιστές ταξί στα Χανιά. Οργανωμένα απολυμαίνουν τα ταξί τους σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες προστατεύοντας το επιβατικό κοινό. Η διαδικασία της απολύμανσης άρχισε χθες το πρωί και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία επιβεβλημένη, στο πλαίσιο των συνολικών μέτρων που λαμβάνονται για τη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνει και η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων με απολυμάνσεις των λεωφορείων, καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τα ατομικά μέτρα προστασίας, αλλά και αναπροσαρμογή των δρομολογίων λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης.

Ο πρόεδρος του ραδιοταξί Χανίων “Ερμής”, κ. Αντώνης Παπαδάκης, κάλεσε τους συναδέλφους του να πράξουν αυτό για το οποίο, όπως είπε, είναι υποχρεωμένοι απέναντι στους ίδιους, τις οικογένειές τους και το επιβατικό κοινό. «Σκεφτήκαμε σαν επαγγελματίες να προστατεύσουμε τους πελάτες μας. Η απολύμανση στην οποία προχωράμε είναι ίδια με την απολύμανση που γίνεται σε ασθενοφόρα και έχει διάρκεια έξι μήνες. Εμείς όμως θα το επαναλάβουμε σε τρεις μήνες και βέβαια σε καθημερινή βάση θα συνεχίσουμε να καθαρίζουμε με δικά μας απολυμαντικά», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης.

Μέχρι στιγμής πάντως ο κόσμος των Χανίων που χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του δεν εμφανίζεται ανήσυχος, με δεδομένο ότι στην Κρήτη δεν έχει καταγραφεί κρούσμα. Εξάλλου, όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος του ραδιοταξί “Ερμής”, κ. Μιχάλης Φωτάκης, «ανέκαθεν οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί φροντίζουν για το άριστο επίπεδο καθαριότητας των ταξί και επιπλέον οι πελάτες μας ούτε στριμώχνονται, ούτε είναι τόσοι πολλοί ώστε να έχουν λόγους ανησυχίας».

Στα λεωφορεία αντίθετα, όπου οι επιβάτες συνωστίζονταν μέχρι χθες, η ανάγκη απολύμανσης είναι μεγαλύτερη. Το Αστικό ΚΤΕΛ εφαρμόζει ήδη νέα μέτρα με ειδική καθαριότητα με χρήση απολυμαντικών σε όλα τα λεωφορεία κάθε βράδυ, με το τέλος των δρομολογίων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ, κ. Κωνσταντίνο Κατσουλάκη, «οι καθαριστές απολυμαίνουν χειρολαβές, κουμπιά και όλα τα επίμαχα σημεία των λεωφορείων τα οποία ακουμπούν αμέτρητες φορές καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες».

Μείωση των δρομολογίων - Κατακόρυφη πτώση της επιβατικής κίνησης στο Αστικό ΚΤΕΛ

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παρατηρείται κατακόρυφη πτώση της επιβατικής κίνησης. Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που σχεδόν μηδένισε τις μετακινήσεις των μαθητών και φοιτητών, αναγκάζει τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων να αναπροσαρμόσει τα δρομολόγια. Από σήμερα κιόλας αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων θα περιοριστεί όπου κρίνεται απαραίτητο. Όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί και επανέλθει η κανονικότητα, θα γίνει επαναφορά του υφιστάμενου προγράμματος. Ως μια επιπλέον κίνηση που στοχεύει στην ατομική ευθύνη για την πρόληψη από τον κορωνοϊό, το Αστικό ΚΤΕΛ θα τοποθετήσει τις επόμενες ημέρες αφίσες σε όλα τα λεωφορεία και τις στάσεις με μηνύματα και οδηγίες πρόληψης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια