default-image

Κορωνοϊός: Χωρίς σχολικές εκδρομές «μένει» αγαπημένος προορισμός

Κρήτη
Κορωνοϊός: Χωρίς σχολικές εκδρομές «μένει» αγαπημένος προορισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήγμα για τα Χανιά χαρακτηρίζουν παράγοντες του τουρισμού, την απόφαση αναστολής για δύο εβδομάδες όλων των σχολικών εκδρομών.

Χωρίς μαθητές σχολείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα Χανιά, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αναδεικνύονταν ως ο αγαπημένος προορισμός των μαθητών.

Η αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για δύο εβδομάδες λόγω κορωνοϊού, έχει ήδη επιπτώσεις κυρίως σε ξενοδοχεία της πόλης που παραδοσιακά φιλοξενούσαν σχολεία.

Κι ενώ η έναρξη της τουριστικής σεζόν παίρνει έτσι κι αλλιώς παράταση, η αγωνία των τουριστικών παραγόντων μετατοπίζεται στην περίοδο του Πάσχα για την οποία υπάρχουν ήδη ακυρώσεις που σε πρώτη φάση καταγράφονται στις αεροπορικές μετακινήσεις επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης εμφανίζεται συγκρατημένος ως προς την πιθανή οικονομική ζημιά σε μια περίοδο που όπως λέει δεν υπήρχαν ενδείξεις για αξιοσημείωτη τουριστική κίνηση.

«Οι απώλειες την περίοδο του Πάσχα εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ περιορισμένες. Εξάλλου την περίοδο εκείνη τα περισσότερα ξενοδοχεία στα Χανιά δεν έχουν καν ανοίξει για τη νέα σεζόν»

Στο ενδεχόμενο που η κατάσταση δεν αλλάξει δραματικά για την Κρήτη, εκτιμάται ότι το ρεύμα μετακίνησης επισκεπτών από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη την περίοδο του Πάσχα, δεν θα ανακοπεί.

Υπολογίσιμες πάντως είναι οι απώλειες – έστω και μικρές – στον συνεδριακό τουρισμό των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού, αναστέλλεται οποιαδήποτε συνεδριακή εκδήλωση στην επικράτεια για 4 εβδομάδες.

Ο δήμος Χανίων, η ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Εργατικό Κέντρο και υπηρεσίες της  Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχουν ανακοινώσει αναβολή όλων των προγραμματισμένων συνεδρίων και ημερίδων.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News