Χανιά

Π. Πολάκης για Κορωνοϊό: «Τήρηση των προβλεπόμενων και πρόσθετο προσωπικό»

Αναγκαία η αύξηση των εργαστηρίων εξέτασης των υπόπτων δειγμάτων

Επαγρύπνηση των  πολιτών για τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ με ταυτόχρονη ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση των εργαστηρίων εξέτασης δειγμάτων για την ταχύτερη ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων, είναι σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη τα βασικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Επισκεπτόμενος το μεσημέρι το νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να ενημερωθεί για το βαθμό ετοιμότητας του αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του, ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση και συνέστησε ψυχραιμία.

Πρωταρχικής σημασίας για τον κ. Πολάκη είναι η συνεχής ενημέρωση της κοινωνίας για τα μέτρα που καλείται να παίρνει κάθε πολίτης ξεχωριστά.

με τις ανάλογες κατευθύνσεις της πολιτείας. «Πρέπει να υπάρξει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση για τη μείωση της διασποράς, αυτό είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα, που σημαίνει αποφυγή συναθροίσεων, συγκεντρώσεων, συνωστισμού σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Μιλάμε για μια σειρά τέτοιων μέτρων τα οποία πρέπει να τα πάρει η οργανωμένη πολιτεία» υπογράμμισε ο βουλευτής Χανίων.  

Σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών από τα νοσοκομεία αναφοράς , ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επεσήμανε τη σημασία της επάρκειας ιατροφαρμακευτικών υλικών και μέσων.  Ζήτησε άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ που αυτή τη στιγμή δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και που σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχονται σε 55. Όπως υποστήριξε ο κ. Πολάκης, υπάρχει δυνατότητα μαζικής πρόσληψης νοσηλευτών μέσα από την πλατφόρμα του επικουρικού. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 438 κλίνες και παρέδωσε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. 568. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, χθες οι κλίνες σε λειτουργία έφταναν τις 555.

Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων, ο διοικητής κ. Γιώργος Μπέας έκανε γνωστό ότι  έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών από την προηγούμενη πλατφόρμα προκειμένου να καλυφθούν θέσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του ιολογικού εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο βουλευτής Χανίων τόνισε ότι απαιτείται αύξηση του αριθμού των εργαστηρίων που εξετάζουν δείγματα για την ανίχνευση του ιού. Αυτή τη στιγμή στη μάχη έχουν ριχτεί το Ινστιτούτο Παστέρ, το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τελευταία προστέθηκαν τα εργαστήρια σε Ηράκλειο και Ρίο. Θέση του κ. Πολάκη, είναι ότι απαιτούνται από ένα έως δύο εργαστήρια σε κάθε υγειονομική περιφέρεια.

Στο νοσοκομείο Χανίων, όπως και σε όλα τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, εφαρμόζεται ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης με πρωτόκολλα ασφαλείας προκειμένου μεταξύ άλλων να διενεργείται πρωτογενής έλεγχος στις πύλες εισόδου και όχι στο εσωτερικό του κτηρίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια