Χανιά

Διάλεξη για «το φαινόμενο της γήρανσης» από το Νεκτάριο Ταβερναράκη

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο τμήμα Χανίων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χανίων

Διάλεξη με θέμα: «Το φαινόμενο της γήρανσης: Τα ευρύματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας», θα δώσει ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων, & Πρόεδρος & Διευθυντής του Ι.Τ.Ε., την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο τμήμα Χανίων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Β΄κύκλου μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2019-20, «Η επιστήμη της υγείας», ο οποίος ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Τα μαθήματα του Α.Λ.Π. πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Τράπεζας Χανίων, ώρες 17:30 έως 20:00.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Είναι επίσης Τακτικός Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΒιοΠληροφορική της Ιατρικής Σχολής, και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, όπου ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος. Με τις επιστημονικές του μελέτες, έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, μνήμης και μάθησης, καθώς και της γήρανσης.

Σημ:Το Α.Λ.Π. σήμερα διαθέτει 10 τμήματα, (2 στην Κρήτη, 2 στην Θεσσαλονίκη και 6 στην Αθήνα), και τελεί υπό την αιγίδα πανελλαδικά της Κ.Ε.Δ.Ε(Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδας), στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Κρήτη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια