Χήρα, με σύνταξη... 7.500 €, έσωσε την περιουσία της

Χανιά
Χήρα, με σύνταξη... 7.500 €, έσωσε την περιουσία της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε χρέος 55.000 ευρώ σε δάνεια, κάρτες και Δημόσιο

Απαλλαγή από τα μέτρα των τραπεζών «πέτυχε» μια 70χρονη χήρα, με 3 παιδιά, χάρη στην παρέμβαση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Η γυναίκα είχε συνολικό χρέος 55.000 ευρώ, σε στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, χρέος προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ενώ, όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ένωσης το Ειρηνοδικείο Χανίων, με απόφασή του, παρείχε προστασία στην 70χρονη από τα «καταδιωκτικά», όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα των τραπεζών, funds, Δημοσίου και ΕΦΚΑ.

  • Τα περιουσιακά της στοιχεία:

Τρία παλαιά αυτοκίνητα (μένει σε παραχωρημένη οικία από τα παιδιά της)

  • Η οικονομική της κατάσταση:

Σύνταξη περίπου 7.500 ευρώ από το Ταμείο ΟΑΕΕ.

Με την Προσωρινή Διαταγή, το Ειρηνοδικείο Χανίων, όρισε:

1) Δέχεται το αίτημα, και χορηγεί Προσωρινή Διαταγή,

2) Απαγορεύει στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης, που έχει οριστεί να συζητηθεί στις 26-01-2022.

3) Ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων, ποσού 150 ευρώ, στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ’ άρθρο 8 παρ.5 του ν.3869/2010, μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση αίτησης της που έχει οριστεί στις 26-01-2022.

Επιπροσθέτως, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί άμεσα τους οφειλέτες, να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 - 13.00, ή να επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου να υπάρχει η δέουσα ενημέρωση και λύση για την ρύθμιση του χρέους τους και την ένταξή τους στην υπάρχουσα νομοθεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News