Κορωνοϊός: To «κενό» ασφαλείας στο σχέδιο ετοιμότητας και η άμεση κινητοποίηση

Χανιά
Κορωνοϊός: To «κενό» ασφαλείας στο σχέδιο ετοιμότητας και η άμεση κινητοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "κενό" ασφαλείας που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV

Νοσοκομείο Χανίων: άσκηση ετοιμότητας για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού που ήταν προγραμματισμένη αναβάλλεται καθώς τα γεγονότα προηγήθηκαν του σεναρίου.

Η είδηση ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει καταφθάσει ένας νεαρός με συμπτώματα κορωνοϊού, έχοντας πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία, σήμανε συναγερμό σε γιατρούς, διασώστες και προσωπικό.Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, κατέγραψε μάλιστα τον νεαρό να περιμένει σε χώρο εκτός του νοσοκομείου πριν μεταφερθεί για λήψη δείγματος και περεταίρω εξετάσεις. Ο ίδιος φαίνεται να ανησύχησε όταν ένιωσε πόνο στο λαιμό που συνοδεύτηκε από βήχα, χωρίς όμως να έχει πυρετό.

Την ώρα όμως που ο υποδιοικητής της ΥΠΕ μιλάει στους δημοσιογράφους για το περιστατικό, ο νεαρός φεύγει από το σημείο, ακολουθεί το μονοπάτι και περνάει μπροστά από κάμερες και δημοσιογράφους. Δύο άτομα παρατηρούν τον νεαρό να περνάει από μπροστά τους με μάσκα με ένα σακίδιο στην πλάτη, μιλώντας στο κινητό, ενώ ένα στέλεχος του ΕΚΑΒ τον ρωτάει που κατευθύνεται. Η απάντηση μοιάζει καθησυχαστική ωστόσο τα βλέμματα όλων ακολουθούν την πορεία του.

Το κενό ασφαλείας καταγράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο από την κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και μάλιστα την ώρα που ο υποδιοικητής της ΥΠΕ το ανακοινώνει, ενώ λίγο μετά, άγνωστο  σε πόσο χρόνο, ο νεαρός φέρεται να έχει επιστρέψει στο αρχικό σημείο υποδοχής του από όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να τον μεταφέρει σε θάλαμο απομόνωσης.

Πρόκειται ξεκάθαρα για το ίδιο άτομο. Αρχικά περιμένει στο χώρο που του υποδείχθηκε έχοντας αφήσει το σακίδιό του αριστερά στο παράθυρο, λίγο μετά το βάζει στους ώμους και κατεβαίνει το μονοπάτι, ενώ όταν επιστρέφει το τοποθετεί δεξιά στο παράθυρο, για να το πάρει τελικά ξανά την ώρα που αποχωρεί πάνω στο φορείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News