Σχεδιάζεται η πεζοδρόμηση της Οδού Τζανακάκη στα Χανιά

Χανιά
Σχεδιάζεται η πεζοδρόμηση της Οδού Τζανακάκη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το 2020 που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο

Την πεζοδρόμηση της οδού Τζανακάκη, ενός από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων, περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το 2020 που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Θετικοί εμφανίζονται οι δημότες κάνοντας λόγο για αναβάθμιση της οδού, ωστόσο επιφυλάξεις εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος την ώρα που και το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης  θέτει ως προϋπόθεση τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.

Να μετατρέψει την οδό Τζανακάκη σε πεζόδρομο αλλάζοντας ριζικά την κυκλοφοριακή δομή του κέντρου της πόλης, σχεδιάζει η δημοτική αρχή των Χανίων. Η παρέμβαση προβλέπει κλείσιμο της οδού για τα αυτοκίνητα από το δημοτικό κήπο μέχρι και το τέλος της, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης, αναφέρει: «Επειδή είναι η είσοδος της πόλης νομίζω ότι είναι λανθασμένη η ιδέα εφόσον δεν περάσει από μεγάλη διαβούλευση δηλαδή να δούμε την κυκλοφοριακή σύνδεση και πως θα διοχετευθούν όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Ίσως όμως, μας προβληματίζει και το γεγονός ότι ενώ περιμέναμε να ομορφύνει λίγο η περιοχή με μεγαλύτερα πεζοδρόμια αλλάξανε λίγο τα σχέδια του δήμου».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διατυπώνει ενστάσεις ως προς τη χρησιμότητα μιας τέτοιας παρέμβασης ,σε αντίθεση με τους πολίτες που τη βλέπουν ως ένα ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη της οδού και την διευκόλυνση της κινητικότητας στην πόλη.

Η πρόταση για πεζοδρόμηση της οδού Τζανακάκη, διαφοροποιημένη από τον σχεδιασμό της προηγούμενης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο όπως και το υπόλοιπο τεχνικό πρόγραμμα για το 2020.

Θετικά βλέπει την προοπτική απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στη Τζανακάκη το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος θέτοντας προϋποθέσεις στο συνολικό σχεδιασμό για το κυκλοφοριακό.

Ο Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, τόνισε: «Το να πεζοδρομηθεί η Τζανακάκη από μόνη της αυτό δε λέει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχουν γενικότερες ρυθμίσεις που αφορούν πιθανές μονοδρομήσεις της Αποκορώνου ίσως και της Α.Παπανδρέου και θα πρέπει να δούμε και το θέμα της δημιουργίας πάρκιγκ».

Σύμφωνα με το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη προβλέπονται διαμορφώσεις νέων πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομοι.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News