Στα Χανιά ο Αρχηγός ΓΕΝ – Εγκαινίασε τα νέα χειρουργεία του Ναυτικού Νοσοκομείου

Χανιά
Στα Χανιά ο Αρχηγός ΓΕΝ – Εγκαινίασε τα νέα χειρουργεία του Ναυτικού Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα ισχύος από τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη

Μήνυμα ισχύος του πολεμικού ναυτικού έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Εγκαινιάζοντας τα ανακαινισμένα χειρουργεία του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης στη Σούδα, ο ΑΓΕΝ τόνισε ότι το πολεμικό ναυτικό διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που επιτρέπει στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις.

Με σαφή αναφορά στην έντονη παρουσία στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και του ΝΑΤΟ στη Σούδα, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες για ενίσχυση μονάδων του πολεμικού ναυτικού στην Κρήτη, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης εξέπεμψε μήνυμα ισχύος για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων.

«Το Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί διαχρονικά έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με το προσωπικό μας να αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος που κατορθώνει να προσδίδει πνοή στα άψυχα σκαριά και να κρατάει ζωντανές τις ελπίδες μας για την επιτυχή στάση απέναντι στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο αρχηγός Γ.Ε.Ν..

Στο περιθώριο των εγκαινίων των ανακαινισμένων χειρουργείων του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης στη Σούδα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού μίλησε για ποιότητα και επάρκεια όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπεγράφη το Σεπτέμβρη του 2018, σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και σήμερα αποδίδονται σε λειτουργία συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών υγείας του ΝΝΚ, ανέφερε ο κ. Πετράκης.

Για εδραίωση της γεωστρατηγικής σημασίας της Σούδας έκανε λόγο ο διοικητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης  Ευάγγελος Μπαλάσκας , λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση σχεδίων της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας που θέλουν μεταξύ άλλων τη μόνιμη παρουσία ενός υποβρυχίου και μιας φρεγάτας στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας, «το Ν.Ν.Κ. εκτός από τους εργαζόμενους στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, υποστηρίζει την πέμπτη Ταξιαρχία πεζικού, το Ναύσταθμο Κρήτης , τη ΣΕΑΠ , το Κ.Ε.Ν.ΑΠ. , την 115 Π.Μ. και το Π.Β.Κ. αλλά και τις συμμαχικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες στην περιοχή, συμβάλλοντας καθημερινά στην εδραίωση της αυξημένης γεωστρατηγικής σημασίας της Σούδας για την αμυντική πολιτική της χώρας μας».

Τα χειρουργεία του ΝΝΚ καλύπτουν τακτικά και επείγοντα περιστατικά  της ορθοπεδικής, χειρουργικής, πλαστικής χειρουργικής, ΩΡΛ καθώς και οφθαλμολογικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News