Μαζική διαδήλωση στα Χανιά – Συμβολικός «ενταφιασμός» του ασφαλιστικού

Χανιά
Μαζική διαδήλωση στα Χανιά – Συμβολικός «ενταφιασμός» του ασφαλιστικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβολικά δρώμενα και μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο διαδήλωσαν την Τρίτη και στα Χανιά εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές και εκπαιδευτικοί.

Από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν σε μαζικό ξεσηκωμό κάνοντας λόγο για ενταφιασμό της κοινωνικής ασφάλισης. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές των Χανίων απάντησαν έτσι αγωνιστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Μαζικά τα συνδικαλιστικά σωματεία συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από το οποίο δεν έλειψαν τα συμβολικά δρώμενα για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου φέρνουν σειρά αλλαγών και στον κλάδο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους εκπροσώπους τους να μιλούν για πλήρη καταστροφή.

Στην απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία της Αγοράς και στην πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους συμμετείχαν και αγρότες οι οποίοι βλέπουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των διαδηλωτών περιλαμβάνει την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, εγγύηση όλων των συντάξεων καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News