Πολύ νερό το Σάββατο στην Κρήτη - Δείτε τα ύψη βροχής στη Μεγαλόνησο

Κρήτη
Πολύ νερό το Σάββατο στην Κρήτη - Δείτε τα ύψη βροχής στη Μεγαλόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέχει με το τουλούμι στην Κρήτη - Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν σε μία ημέρα

Σημαντικά είναι τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο, τα Χανιά σε ολόκληρη την Κρήτη «κατέχουν» την πρώτη θέση.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα την πρώτη θέση «κρατάει» η Ασή Γωνιά Χανίων με 48 χιλιοστά, δεύτερο είναι το Ασκύφου Χανίων με 34, ακολουθεί η Μονή Τοπλού με 26, τέταρτο το Φαράγγι Σαμαριάς με 24, ενώ την πέμπτη θέση έχουν τα Σταυράκια Ηρακλείου με 23, ακολουθεί ο Φουρφουράς Ρεθύμνου επίσης με 23 και το Σπήλι με 22, ενώ η Σητεία, τελευταία, με 21 mm.

Ειδικότερα, και όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί:

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, βροχές σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί του Σαββάτου 15/02 κυρίως στα νότια και νοτιανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους ήταν ισχυρά όπως για παράδειγμα στη περίπτωση των Φούρνων όπου σε διάστημα δυόμιση ωρών έπεσαν περίπου 106 χιλιοστά βροχής, ενώ από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως το πρωί έπεσαν συνολικά 132 χιλιοστά βροχής.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στη Σάμο (88 χιλιοστά).

Τα ισχυρά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές είχαν επιτυχώς προβλεφθεί όπως φαίνεται στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου. 

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News