Γερασμένες και χωρίς προσωπικό οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ

Χανιά
Γερασμένες και χωρίς προσωπικό οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπιμότητα πίσω από την αποχώρηση του Χανιώτη πρωταθλητή βλέπει το ΕΑΚ

Γερασμένες και χωρίς προσωπικό είναι και οι τρεις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων γεγονός που παραδέχτηκε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης κ. Μανόλης Κουριδάκης, παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της διοίκησης αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση.

Το εθνικό σκοπευτήριο Χανίων υπολειτουργεί, το εθνικό στάδιο δέχεται δειλά τα τελευταία χρόνια τις πρώτες παρεμβάσεις συντήρησης αλλά παραμένει προβληματικό, ενώ τις μεγαλύτερες πληγές εμφανίζει το Κολυμβητήριο Χανίων με ένα τεράστιο κόστος συντήρησης το οποίο μέχρι σήμερα ουδείς αναλαμβάνει.

Στα κτηριακά προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ. έρχεται να προστεθεί η υποστελέχωση, που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος τεχνικός του Ναυταθλητικού κέντρου βρίσκεται σε άδεια ενός έτους και με την επιστροφή του συνταξιοδοτείται. Η διοίκηση του Ε.Α.Κ. βρίσκεται σε συζητήσεις και αναζήτηση για συντηρητή εγκαταστάσεων, εξετάζοντας την  πρόσληψη επιπλέον προσωπικού από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η έλλειψη επαρκούς αριθμού προσωπικού θέτει περιορισμούς και στο εθνικό σκοπευτήριο που φιλοξενεί, ως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής. Σήμερα το σκοπευτήριο, λειτουργεί μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις πεντέμιση (όπου τον χειμώνα λόγω σκότους η εξωτερική προπόνηση καθίσταται αδύνατη) και το Σάββατο και την Κυριακή από τις οκτώ ως τις δύο το μεσημέρι. Η νέα διοίκηση, έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις μικρής κλίμακας στις κτιριακές υποδομές που είχαν χρόνια να συντηρηθούν, υγρομονώσεις στις υπόγειες εγκαταστάσεις του πήλινου στόχου, προμήθεια απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και συντήρηση και επισκευές στις ξύλινες επιφάνειες των τριών σταντ του πήλινου στόχου.

Έχοντας δεχτεί παρεμβάσεις συντήρησης από την προηγούμενη διοίκηση αλλά με πολλές εκκρεμότητες, το Εθνικό Στάδιο Χανίων παραμένει επίσης μια προβληματική αθλητική εγκατάσταση παρότι φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. κ. Μανόλης Κουριδάκης, έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις με κυριότερες αυτές που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι οποίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση των χαρακτηριστικών πυλώνων του εθνικού σταδίου Χανίων και την κατασκευή προθερμαντηρίου για το στίβο. Ακατάλληλες ωστόσο έχουν κριθεί οι εγκαταστάσεις της άρσης βαρών.

Εικόνα που δεν συνάδει με τις διακρίσεις των αθλητών του Ν.Ο.Χ. παρουσιάζει εδώ και δεκαετίες το Κολυμβητήριο Χανίων με τη διοίκηση του Ε.Α.Κ. να απαντά χθες στην ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την αποχώρηση του πρωταθλητή Απόστολου Παπαστάμου με αφορμή τις συνθήκες προπόνησης του. Ο κ. Κουριδάκης χαρακτήρισε άτοπες και υπερβολικές τις αναφορές του περιβάλλοντος του πρωταθλητή περί χαμηλής θερμοκρασίας του νερού της πισίνας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την ανακοίνωση της Κ.Ο.Ε.

Ο ίδιος  διευκρίνισε πάντως ότι τη διαχείριση του Κολυμβητηρίου έχει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων. Έκανε δε λόγο για τεράστια κόστη συντήρησης και λειτουργικότητας που σε ετήσια βάση ξεπερνούν το 1/3 του συνόλου του προϋπολογισμού του Ε.Α.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News