Χανιά

Διαμαρτυρία Μηχανικών Χανίων στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

«Γίναμε από μηχανικοί, γραφειοκράτες του Δημοσίου»

Για υποβάθμιση του επαγγέλματος των μηχανικών και για έλλειψη νομικής κάλυψης από το ΤΕΕ που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και σε οικονομικό αδιέξοδο, κάνουν λόγω τα μέλη της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών Χανίων.

Με αφορμή την εμπλοκή συναδέλφων τους σε αντιδικίες πολιτών για θέματα κυρίως αυθαιρέτων, ζητούν τη στήριξη του Ανώτατου Τεχνικού Συμβούλου του κράτους.

Τον επιστημονικό τους ρόλο υποστηρίζουν ότι χάνουν χρόνο με το χρόνο οι μηχανικοί που αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες που άλλοτε είχε το κεντρικό κράτος, βρίσκονται ολοένα και πιο συχνά αντιμέτωποι με αντιδικίες πολιτών.

Μέλη της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών Χανίων που συγκεντρώθηκαν χτές έξω από τα γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης κάνουν λόγο για έλλειμμα νομικής υποστήριξης από το Τεχνικό Επιμελητήριο αλλά και για νομικό κενό που δεν προστατεύει την επιστημονική ιδιότητα του μηχανικού.

Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες αιμορραγούν από έλλειψη προσωπικού με τους μηχανικούς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια και ταχύτητα. Η εμπλοκή τους σε δικαστικές διαμάχες πολιτών μπορεί να τους οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Αιτία του κακού, είναι σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών, η αναγκαστική απασχόληση των διπλωματούχων μηχανικών με τα θέματα τακτοποίησης των αυθαιρέτων με μια ευμετάβλητη νομοθεσία που από το 2010 έχει αλλάξει τέσσερις φορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια