Χανιά

Λύση για τις λίστες αναμονής στο νοσοκομείο Χανίων: Από τους… 48 στους 4 μήνες τα ραντεβού

Όλα τα ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν διαβεβαιώνει ο Κικίλιας

Λύση για τις λίστες αναμονής στο Γαστρεντολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων προτείνει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το σάλο που υπήρξε σχετικά με γυναίκα της οποίας το ραντεβού ορίστηκε για το 2022.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, ο χρόνος αναμονής μειώθηκε από τους 48 μήνες στους 4, μέσω της αύξησης του αριθμού των εξωτερικών ιατρείων, την προσθήκη ενός νοσηλευτή στο δυναμικό του γαστρεντερολογικού και την τοποθέτηση επικουρικού γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο. Παράλληλα, γαστρεντερολόγος θα πραγματοποιεί εθελοντικά ενδοσκοπήσεις στο Νοσοκομείο Χανίων μία ακόμη ημέρα την εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις όχι για να κάνουμε διαπιστώσεις. Το 2020 είναι η χρονιά των Νοσοκομείων και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όχι μόνο την εικόνα αλλά και την πραγματικότητα στα νοσηλευτικά μας Ιδρύματα», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη δρομολόγηση επίλυσης του προβλήματος με τις πολύμηνες λίστες αναμονής στο Γαστρεντολογικό Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων. 

Να σημειωθεί ότι μετά την διερεύνηση των καταγγελιών για πολύμηνη έως διετή αναμονή των πολιτών για εξετάσεις διαπιστώθηκαν επισήμως τα εξής:

  • Η πρώτη λίστα αναμονής ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2016 ενώ στην πορεία προστέθηκε και δεύτερη λίστα αναμονής.
  • Στις 13 Νοεμβρίου 2017, το Νοσοκομείο Χανίων σταμάτησε να ενημερώνει και να κλείνει ραντεβού ασθενών στην λίστα αναμονής. Την ημέρα εκείνη ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού ήταν 2.373 (!)
  • Τον Αύγουστο του 2018 ο αναμενόμενος χρόνος εκκαθάρισης των δυο λιστών ήταν πάνω από 2 χρόνια, όπως αναφέρεται επίσημα σε έγγραφο του αναπληρωτή προϊστάμενου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Κατόπιν αυτών, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, το προσωπικό της γαστρεντερολογικής κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων όπως και το Κέντρο Υγείας Βάμου, πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα:

  • Τη μείωση του μέγιστου χρόνου αναμονής για τα ραντεβού, από τους 48 μήνες στους 4 μήνες.
  • Όλα τα ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν και οι πολίτες ενημερώθηκαν από το Νοσοκομείο για τη νέα ημερομηνία που τους αφορά.
  • Την αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων εξωτερικών ιατρείων
  • Την προσθήκη ενός νοσηλευτή στο δυναμικό του γαστρεντερολογικού ιατρείου
  • Την τοποθέτηση σε λίγες ημέρες ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο.
  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ιατρός γαστρεντερολόγος θα πραγματοποιεί εθελοντικά ενδοσκοπήσεις στο Νοσοκομείο Χανίων μία ακόμη ημέρα την εβδομάδα

Πέραν αυτών υπογραμμίζεται ότι τα επείγοντα περιστατικά πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται πάντα κατά προτεραιότητα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια