Χανιά

Σώστε ζωές μέσω της δωρεάς μυελού των οστών

Κίνηση ανθρωπιάς από το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σαλιού για μυελό των οστών), με στόχο να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη διοργανώνουν το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων σε συνεργασία με το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» και τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Δυστυχώς, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν δείγμα και είναι ηλικίας 18-45 ετών μπορούν να έρθουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μάρκου Μπότσαρη 68) όπου θα πραγματοποιηθούν οι λήψεις.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια