Άδειασαν δοχεία με γάλα - Διαμαρτυρία αγροτών στα Χανιά

Χανιά
Άδειασαν δοχεία με γάλα - Διαμαρτυρία αγροτών στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Αγωνιστικά διεκδικεί πλέον αποζημιώσεις για την καταστροφή της φετινής παραγωγής ελαιολάδου ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης. Μετά τα Πραιτώρια και στα Χανιά οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς δίνοντας το στίγμα των προθέσεων τους. 

Από εκεί πραγματοποίησαν πορεία με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μέχρι το μέγαρο της αντιπεριφέρειας όπου άδειασαν συμβολικά δοχεία με γάλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων Μανούσο Σταυριανουδάκη "έχουμε αποφασίσει να πάμε στην Περιφέρεια ψήφισμα διαμαρτυρίας και να ζητήσουμε απευθείας συνάντηση με τον Υπουργό για να του μεταφέρουμε το πρόβλημα που υπάρχει στο νομό Χανίων με την καταστροφή του ελαιόκαρπου .Ίσως να μην έχει καταλάβει η κυβέρνηση πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα γι αυτό αδιαφορούν".

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κολυμπαρίου Γιώργος Πατεράκης "απαιτούμε εδώ και τώρα απ την κυβέρνηση και να μη μας παραπέμπει σε προγράμματα που παραπέμπουν σε μέλλοντα χρόνο".

Οι αγρότες που έχουν δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στις ελαιοκαλλιέργειες με τις συνέπειες στην παραγωγή να είναι σε πολλές περιπτώσεις δραματικές, είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων αναμένεται να καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας των αγροτών της Κρήτης βρίσκεται στην αρχή του. Στο νότιο Ρέθυμνο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πλατάνου και Μελάμπων δίνουν αγωνιστικό ραντεβού για την Παρασκευή στις 10 το πρωί στις Μάντρες ενώ ην ίδια μέρα βγαίνουν στους δρόμους και οι αγρότες των Ανωγείων  με την Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων να απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δισταύρι στις 12 το μεσημέρι.

 Η Παρασκευή θα είναι ημέρα κινητοποιήσεων και για τους αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι στις 10 το πρωί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ΕΛΓΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News