Περιπέτεια σε χιονισμένο φαράγγι για 6 εκδρομείς - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Χανιά
Περιπέτεια σε χιονισμένο φαράγγι για 6 εκδρομείς - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι Ίμπρου

Έφυγαν περπατώντας για το χιονισμένο φαράγγι Ίμπρου στα Χανιά αλλά στην πορεία τα χαμόγελα «πάγωσαν» όταν διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και μάλιστα σε μια δύσβατη περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο λόγος για 6 Έλληνες εκδρομείς οι οποίοι περίπου στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου ενημέρωσαν ότι χρειάζονται βοήθεια με αποτέλεσμα να στηθεί σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας κ.Λαγουδάκη άμεσα επιχείρηση διάσωσης. Πυροσβέστες ξεκίνησαν για την μακρινή διαδρομή, ενημερώθηκαν για το σημείο όπου «χάθηκαν» τα 6 άτομα.

Η σοβαρή δυσκολία που ανέκυψε

Στη διάρκεια της επιχείρησης όμως προστέθηκε μια σοβαρή δυσκολία. Το στίγμα που δόθηκε από τους εκδρομείς δεν ήταν τελικά αυτό που πίστευαν οι πυροσβέστες με αποτέλεσμα να ενισχυθούν με δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ, ανεβάζοντας τελικά τον αριθμό των αντρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση σε 12. Σοβαρό εμπόδιο στην αναζήτηση αποτέλεσε το γεγονός ότι έπεσε το σκοτάδι, το δύσβατο της περιοχής και το κρύο. Οι εκδρομείς που επικοινωνούσαν μέσω του αριθμού 112 με τις αρχές ανέφεραν ότι είναι καλά στην υγεία τους. Τελικά εντοπίστηκαν στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και ξεκίνησε η μακρινή διαδρομή της επιστροφής που διαρκεί 2-3 ώρες. 

Πρόκειται για μια ακόμα περιπέτεια που καταγράφεται παρά τις εκκλήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας,  οι εκδρομές που γίνονται στα δύσβατα σημεία να οργανώνονται με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και κυρίως με έμπειρο οδηγό ώστε να αποφεύγονται τα απρόοπτα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News