Χανιά

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Ο κινητός μαστογράφος στα Χανιά για δωρεάν μαστογραφίες

Περισσότερες από τριακόσιες πενήντα γυναίκες θα υποβληθούν σε πρώτη φάση σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο

Τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού παρέχει στο γυναικείο πληθυσμό των δήμων Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου , η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Ο Κινητός Μαστογράφος βρίσκεται από σήμερα στο Δημοτικό Κήπο με εκατοντάδες γυναίκες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υποβάλλονται στην εξέταση που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται σωτήρια.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες. Σήμερα σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο 400.000 γυναίκες ενώ στη χώρα μας ο αριθμός των νέων περιστατικών ετησίως υπολογίζεται σε 5.000.

Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα παραμείνει για έξι ακόμα μέρες στα Χανιά .

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στη διάρκεια των δέκα χρόνων υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου από την ελληνική αντικαρκινική εταιρία, έχουν εξεταστεί στον κινητό μαστογράφο πάνω από 52.000 γυναίκε

.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια