Χανιά

Δολοφονία «Καυκάσιου» - Ευθύνες για το τραγικό τέλος του σκυλιού

Διαμαρτυρία από τους Ενεργούς Φιλόζωους στο Δημαρχείο Χανίων - Ευθύνες στον υπάλληλο του Δήμου Χανίων

Για παράνομες ή παράτυπες ενέργειες που οδήγησαν στη δολοφονία ενός ποιμενικού Καυκάσιου το περασμένο Σάββατο στα Μεγάλα Χωράφια, κατηγορεί την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων για τα αδέσποτα, η ομάδα «Ενεργοί φιλόζωοι» που χθες οργάνωσε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο. Οι διαμαρτυρόμενοι επέρριψαν ευθύνες στην πενταμελή επιτροπή που επιλήφθηκε του θέματος, για το τραγικό τέλος του σκυλιού και ζήτησαν την αφαίρεση της αρμοδιότητας για τα αδέσποτα από την υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

«Ο δήμος οφείλει να πράττει όσα προβλέπει η νομοθεσία, να προστατεύει και να περιθάλπει ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο» είπε η κ. Αίμιλη Γδουδάκη, μέλος της ομάδας «Ενεργοί Φιλόζωοι» επισημαίνοντας ότι «από τη στιγμή που η πενταμελής επιτροπή για τα αδέσποτα ενημερώθηκε για την ιστορία του Καυκάσιου, ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε σειρά ενεργειών για να μη φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε».

Με αφορμή το χειρισμό της υπόθεσης του μεγαλόσωμου σκυλιού που για μέρες κυκλοφορούσε αδέσποτο στα Μεγάλα Χωράφια ώσπου βρέθηκε δολοφονημένο, εθελοντές φιλοζωϊκών οργανώσεων, καταγγέλλουν ότι «η αρμόδια υπηρεσία, εδώ και χρόνια έχει δείξει αδυναμία χειρισμού των θεμάτων των αδέσποτων, εκθέτοντας την εκάστοτε δημοτική αρχή και γιγαντώνοντας το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη. Στο τελευταίο περιστατικό, υπέπεσε σε τραγικά λάθη και λανθασμένους ,αν όχι παράνομους χειρισμούς, που οδήγησαν στη δολοφονία του Καυκάσιου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καυκάσιος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος, με τέσσερις κάλυκες δίπλα του, σε ένα δέντρο όπου σύμφωνα με καταγγελία το έδεσε υπάλληλος του δήμου που συμμετέχει στην επιτροπή για τα αδέσποτα. Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ομάδας «Ενεργοί φιλόζωοι» επέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην πόλη.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «το σκυλί έγινε εύκολο θύμα, αφού αφέθηκε στην τύχη του, από απαράδεκτους καταγεγραμμένους χειρισμούς από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δημοσίευε φωτογραφία του προς αναζήτηση του κηδεμόνα του, ενώ παράλληλα συζητούσε με ενδιαφερόμενη για την υιοθεσία του, χωρίς να έχουν προηγηθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο – σκανάρισμα για μικροτσιπ, κτηνιατρικός έλεγχος και φιλοξενία σε κατάστημα του δήμου».

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμη ότι ο Καυκάσιος , η ιστορία του οποίου συγκίνησε την κοινή γνώμη, ήταν  εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα, χωρίς κατάλυμα και εκτός της παθητικής κακοποίησης την οποία υπέστη ,δεν του χορηγήθηκε φαγητό και νερό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια