Χανιά

Σπαστό ωράριο: «Ναυάγησε».... η μεγάλη αλλαγή

Τι αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετά την καινοτόμο πρόταση

Μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων να αποφάσισε να αλλάξει το σπαστό ωράριο μετά από 4 δεκαετίες, ωστόσο η απόφαση δεν κράτησε για πολύ. Η εφαρμογή του μέτρου με το συνεχές ωράριο για μερικές ημέρες την εβδομάδα δεν πέτυχε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αποφασίσει την επαναφορά στο πρώτο καθεστώς.

Μάλιστα όπως εξηγεί ο σύλλογος σε ανακοίνωση επρόκειτο για δοκιμαστική περίοδο και οι έμποροι δεν είναι «εμμονικοί» στις αποφάσεις τους, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην επαναφορά στο παλιό καθεστώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρεται:

«Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε κάτι νέο για την πόλη μας. Ένα νέο προτεινόμενο πάντα ωράριο στα πλαίσια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών .Ένα ωράριο που θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για καλύτερες αλλά και παραγωγικότερες ώρες εργασίας για όλους μας καταναλωτές και επιχειρήσεις. Πήραμε το ρίσκο για μια τέτοια πρόταση γιατί απλά οι ίδιοι οι έμποροι μας προέτρεψαν να το πράξουμε μέσα από μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα με την εγκυρότητα και την επιστημονική εποπτεία του ΙΝΕΜΥ.

Το νόημα ενός πιλοτικού προγράμματος είναι να τεθεί σε δοκιμή και να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτό πριν τη λήψη τελικών αποφάσεων. Αυτό ήταν και το σκεπτικό μας, να δοκιμάσουμε κάτι νέο, να το δούμε στην εφαρμογή, να μετρήσουμε τα υπέρ και τα κατά και τελικά ο εμπορικός κόσμος των Χανίων να μπορεί να πάρει σωστές και οριστικές αποφάσεις.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του προτεινόμενου συνεχούς ωραρίου αναστέλλουν αυτή την προσπάθεια. Η συντριπτική ψήφος υπέρ του συνεχούς ωραρίου δεν μεταφράστηκε και σε αντίστοιχη πρακτική, καθώς λίγοι μόνο συνάδελφοι πέρασαν από τη διατύπωση προτίμησης στην εφαρμογή της. Ως διοίκηση του συλλόγου δεν εθελοτυφλούμε ούτε είμαστε εμμονικοί στις αποφάσεις μας.

Όπως ακριβώς δημοκρατικά σκεπτόμενοι προτείναμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα – πιλότο, πάντα με κριτήριο το συμφέρον και τη βούληση των συναδέλφων, έτσι λειτουργούμε και τώρα: Με δεδομένη τη χαμηλή ανταπόκριση των συναδέλφων είναι σαφές πως κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από τη συνέχιση της εφαρμογής του κι επομένως εισηγούμαστε την αναστολή του και την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

Να υπενθυμίσουμε πως το μόνο που υπηρετούμε είναι τα μέλη μας και το μόνο που θέλουμε σαν σύλλογος είναι το συμφέρον των μικρών και πολύ μικρών τοπικών επιχειρήσεων όπως άλλωστε ορίζει και το καταστατικό μας».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια