Προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων: Δεν είναι δεσμευτικό αναφέρει το Επιμελητήριο Χανίων

Χανιά
Προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων: Δεν είναι δεσμευτικό αναφέρει το Επιμελητήριο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για το προτεινόμενο τρίμηνο ωράριο των καταστημάτων

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για αλλαγή του ωραρίου καταστημάτων, αλλά και τις σφοδρές και πολλές αντιδράσεις εμπόρων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης συγκάλεσε εχθές Δευτέρα 13/1/2020 σύσκεψη του Εμπορικού Τμήματος του Φορέα, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τοπολιανάκης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφασίζει να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο ωράριο, πιλοτικά, από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου, όποτε και θα επανέλθει σε σπαστό, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η απόφαση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων προήλθε μετά από έρευνα που διεξήχθη από τις 15/12/19 έως 24/12/19 σε 239 επιχειρηματίες-μέλη για το ποσοστό ικανοποίησης από το υπάρχον σπαστό ωράριο του συλλόγου καθώς και την πιθανότητα αλλαγής σε συνεχόμενο ειδικά τις διπλές μέρες (Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή).

Τα αποτελέσματα έδειξαν σε ποσοστό 58% ότι οι επιχειρηματίες –μέλη δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμαστεί πιλοτικά το συνεχές ωράριο και για την συγκεκριμένη περίοδο. Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ προχώρησε πόρτα-πόρτα στα καταστήματα και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο συνημμένο που επίσης σας αποστέλλουμε.

«Μετά από εκτενή συζήτηση επί του θέματος, ως Επιμελητήριο Χανίων οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το προτεινόμενο για τρεις μήνες ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο ΔΕΝ είναι δεσμευτικό, αλλά προαιρετικό. Ο κάθε έμπορος μπορεί να κρίνει ποιο ωράριο τον εξυπηρετεί καλύτερα να ακολουθήσει (το παλιό ή το νέο) μέσα στο πλαίσιο του νόμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News