Πέφτουν τμήματα της οροφής στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Χανιά
Πέφτουν τμήματα της οροφής στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κουβάδες και πεσμένες γυψοσανίδες στην αίθουσα προβολών

Τα προβλήματα συντήρησης του Πνευματικού Κέντρου Χανίων ήρθαν να αναδείξουν οι τελευταίες βροχοπτώσεις με τη στέγη να μπάζει νερά και τμήματα της γύψινης οροφής να προσγειώνονται πάνω στα καθίσματα του κεντρικού αμφιθεάτρου.

Η διοίκηση του ιδρύματος αναζητά προσωρινή λύση σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της αντιπεριφέρειας ενώ είναι πιθανό να αναβληθούν εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης της οροφής.

Πεσμένες γυψοσανίδες, τρύπες στην οροφή και κουβάδες στη μέση του αμφιθεάτρου για τα νερά της βροχής συνθέτουν την εικόνα στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Τα απρόοπτα έκαναν την εμφάνιση τους το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια προβολής ταινίας – αφιερώματος στον Ισπανικό κινηματογράφο. Ένα τμήμα της ψευδοροφής έπεσε πάνω στα καθίσματα δίπλα από το δεξιό διάζωμα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος θεατής. Η προβολή διακόπηκε για λίγα λεπτά και το επίμαχο σημείο αποκλείστηκε με κορδέλες. Χθες σημειώθηκε και νέα υποχώρηση της γυψοσανίδας.

Κλιμάκιο μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας της αντιπεριφέρειας Χανίων επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο για να διαπιστωθεί η έκταση της ζημιάς και να αποφασιστεί η βέλτιστη και πιο άμεσα εφαρμόσιμη παρέμβαση.

Τα πρώτα προβλήματα στην οροφή του Πνευματικού Κέντρου εντοπίστηκαν πριν από ένα χρόνο και το καλοκαίρι έγιναν στοχευμένες εργασίες αποκατάστασης. Η διοίκηση προσανατολίζεται τώρα σε προσωρινή αντιμετώπιση καθώς το κόστος της μόνιμης λύσης δεν ανταποκρίνεται στα οικονομικά του Πνευματικού Κέντρου και επιπλέον δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μεσούσης της χειμερινής περιόδου με δεδομένες και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων κ. Μανόλης Κελαϊδής εξήγησε ότι «σύμφωνα με προσφορές που έχουν γίνει από τεχνικές εταιρίες, απαιτούνται τουλάχιστον δέκα χιλιάδες ευρώ αν θέλουμε να έχουμε μια παρέμβαση που θα λύσει μια κι έξω το πρόβλημα. Δεν έχουμε τόσα χρήματα να σπαταλήσουμε αυτή τη στιγμή και σε λίγους μήνες να χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις».

Προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των θεατών και να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να αναβληθούν. Προβλήματα ελλιπούς συντήρησης πάντως είναι εμφανή και σε άλλους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων το οποίο αποτελεί έναν από τους λίγους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News