Τέλος στο σπαστό ωράριο: Η πρωτοτυπία προκάλεσε αντιδράσεις

Χανιά
Τέλος στο σπαστό ωράριο: Η πρωτοτυπία προκάλεσε αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές μετά από 40 χρόνια στο ωράριο καταστημάτων

Τέλος στο σπαστό ωράριο λειτουργίας που εφαρμόζεται για σαράντα ολόκληρα χρόνια στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων επιχειρεί να βάλει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνοντας ουσιαστικά προσαρμογή στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις με ένα συνεχές ωράριο.

Το προτεινόμενο χειμερινό ωράριο προβλέπει για τη Δευτέρα , την Τετάρτη και το Σάββατο τα καταστήματα να είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή να λειτουργούν συνεχόμενα από τις 10 έως τις 7. Η πιλοτική εφαρμογή αρχίζει από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει  μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

  

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου ανακοινώθηκε μετά τη διενέργεια έρευνας που έδειξε ότι το 58% των επιχειρηματιών συμφωνεί στην πιλοτική εφαρμογή του συνεχούς ωραρίου θεωρώντας ότι αποφεύγονται οι διπλές μετακινήσεις, εξυπηρετούνται καλύτερα οι καταναλωτές, εξοικονομούνται χρόνος και χρήματα για όλους.

Αντιδράσεις για τις αλλαγές

Δε λείπουν πάντως και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των εμπόρων με την επιτροπή αγώνα να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: "Για ένα τόσο σοβαρό θέμα το προεδρείο κανόνισε με  διαδικασίες εξπρές να  προτείνει στους συναδέλφους μια αλλαγή ωραρίου κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των πολυεθνικών . Σε τέτοια  θέματα όπως αλλαγή ωραρίου θα πρέπει να  παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις του συλλόγου" .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News