Βαριά καμπάνα για παράνομο εκτροφέα ζώων στον Αποκόρωνα - Κάτω από άθλιες συνθήκες «φυλάκιζε» ζώα συντροφιάς

Χανιά
Βαριά καμπάνα για παράνομο εκτροφέα ζώων στον Αποκόρωνα - Κάτω από άθλιες συνθήκες «φυλάκιζε» ζώα συντροφιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι χρόνια χωρίς αναστολή στον παράνομο εκτροφέα ζώων

Την πιο βαριά ποινή που έχει ποτέ επιβληθεί στην Ελλάδα για παράνομη εκτροφή ζώων και μια από τις πιο σπάνιες για κακοποίηση ζώων, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε κάτοικο του Αποκόρωνα Χανίων, ο οποίος καταδικάστηκε για τις πράξεις του σε ποινή φυλάκισης έξι ετών χωρίς αναστολή.

«Η απόφαση ήταν χωρίς αναστολή, συμβαίνει σπάνια, ζήτημα να έχουμε 2-3 σε όλη την Ελλάδα, που σημαίνει ότι αν δεν μπορεί να εξαγοράσει την ποινή θα φυλακιστεί», αναφέρει η πρόεδρος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη.

Ο κατηγορούμενος είχε διαμορφώσει σε καταπατημένο χωράφι εκτροφείο ζώων συντροφιάς τα οποία ήταν ανεμβολίαστα και διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Δεμένα σε δέντρα με χοντρές αλυσίδες, άλλα μέσα σε βαρέλια, είχαν ελάχιστο νερό και πολλά νοσούσαν από ασθένειες.

«Πολλά από αυτά τα έκλεβε από σπίτια… κυρίως λαμπραντόρ και λυκόσκυλα… τα ξαναπουλούσε», τόνισε η κ. Μπομπολάκη.

Η δράση του παράνομου εκτροφέα ζώων ήταν γνωστή, με την αστυνομία πολλές φορές στο παρελθόν να φτάνει χωρίς αποτέλεσμα κοντά στη σύλληψη του. Αυτή τη φορά οι κατηγορίες μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες ήταν βαριές. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση 25 ζώων και για παράνομη εκτροφή και πώληση ζώων συντροφιάς, επιβάλλοντας του εκτός από ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

«Είναι ένα μεγάλο καμπανάκι για όλους αυτούς… που εκτρέφουν παράνομα ζώα και για όλους αυτούς που κακοποιούν γιατί είχε σε άθλιες συνθήκες τα ζώα του», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Από τα 25 ζώα, το ένα πέθανε την επομένη της σύλληψης του εκτροφέα, άλλα κατέληξαν αργότερα λόγω προχωρημένων ασθενειών και χρόνιας κακουχίας, ενώ τα υπόλοιπα απομακρύνθηκαν με εισαγγελική εντολή και έχουν πλέον υιοθετηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News