Κινδύνευσε στην προσπάθειά του να πιάσει τον σταυρό

Χανιά
Κινδύνευσε στην προσπάθειά του να πιάσει τον σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aπρόοπτα στον καθαγιασμό των υδάτων στα Χανιά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και όχι στο παλιό λιμάνι, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται, γιορτάστηκαν στα Χανιά τα Θεοφάνια. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν επέτρεψαν την τέλεση του αγιασμού μπροστά από το Γυαλί Τζαμισί, ούτε όμως και στην πλατεία Κατεχάκη που είχε επιλεγεί ως πιο απάνεμο σημείο.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ελάχιστοι πιστοί ακολούθησαν τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό μέχρι την προβλήτα μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι, όπου έγινε η ρίψη του σταυρού.

Πέντε τολμηροί βουτηχτές αψήφησαν τα κύματα και το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού. Ευχές για καλή χρονιά με υγεία και φώτιση έστειλαν στους Χανιώτες ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.

Δεν έλειψαν, όμως, τα απρόοπτα κατά τον αγιασμό των υδάτων στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά για τα Θεοφάνια. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του ένας από τους θαρραλέους άνδρες που θα βούταγαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό κινδύνεψε λόγω των θυελλωδών ανέμων και της μεγάλης κακοκαιρίας στα Χανιά.

Ωστόσο, χάρη στην επέμβαση των μελών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που για μια ακόμη χρονιά βρέθηκαν για τον φόβο των Ιουδαίων στο λιμάνι στα Χανιά, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και βγήκε κανονικά στη στεριά.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News