Χανιά

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στον Ομαλό, λόγω χιονιά

Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς που ανέβηκαν να απολαύσουν τα χιόνια

Mε τα πρώτα χιόνια αμέσως παρουσιάστηκαν και τα πρώτα προβλήματα καθώς πολλοί οδηγοί που ανέβηκαν για να απολαύσουν το σκηνικό δεν είχαν αλυσίδες και τα οχήματά τους κόλλησαν.

Το απόγευμα της Κυριακής η Περιφέρεια Κρήτης (Αντιπεριφέρεια Χανίων) επιστράτευσε γκρέιντερ για να ανοίξει το δρόμο, ενώ και ο δήμος Πλατανιά έστειλε φορτωτή, ενώ το βράδυ αναφέρθηκε ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί στους Λάκκους.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου δέκα έως δώδεκα αυτοκίνητα βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flashnews.gr, με τα πολλά, κρίθηκε ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, αφού το grader ακόμα κι αν καθάριζε το δρόμο, αυτός και πάλι θα γέμιζε με χιόνια, αφού χιονίζει συνεχώς.

Οι εκδρομείς λοιπόν που ανέμεναν στα αυτοκίνητά τους, ειδοποιήθηκαν να διανυκτερεύσουν το βράδυ σε δωμάτια στον Ομαλό μέχρι να ηρεμήσει ο καιρός και αύριο το πρωί, αφού καθαρίσει ο δρόμος να επιστρέψουν στα Χανιά και σε άλλα μέρη.

Αυτή η ειδοποίηση έγινε κυρίως για εκείνους που ανέβηκαν στον Ομαλό με συμβατικά αυτοκίνητα και προφανώς χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Για εκείνους που ήταν εφοδιασμένοι με αλυσίδες ή είχαν 4Χ4 τονίστηκε ότι αν επιθυμούν να επιστρέψουν να το κάνουν με ιδιαίτερη προσοχή, αν και πάλι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για αυτούς, οπότε τους συστάθηκε να παραμείνουν και αυτοί.

Τονίζεται πάντως ότι νωρίτερα κάποια αυτοκίνητα "τραβήχτηκαν" και έφυγαν από τον Ομαλό, κατόπιν πρωτοβουλίας ανθρώπων της περιοχής που χρησιμοποίησαν εθελοντικά τα οχήματά τους για να βοηθήσουν κόσμο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια