Santa Run Chania: «Κοκκίνισαν» οι δρόμοι της πόλης

Χανιά
Santa Run Chania: «Κοκκίνισαν» οι δρόμοι της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοργάνωση για φιλανθρωπικό σκοπό - Πραγματοποιείται για ένατη χρονιά

Κοκκίνισαν σήμερα οι δρόμοι των Χανίων από χιλιάδες Άι Βασίληδες που συμμετείχαν στο 9ο Santa Run Chania και θέλησαν να «ζεστάνουν» τις καρδιές παιδιών των ιδρυμάτων της πόλης.

Η μεγάλη φιλανθρωπική διοργάνωση που στηρίζει και ενισχύει το έργο ιδρυμάτων και συλλόγων που φροντίζουν παιδιά, αγκαλιάστηκε από τους Χανιώτες αλλά και από Κρητικούς άλλων περιοχών.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι εμπνευστές της μεγάλης φιλανθρωπικής διοργάνωσης.

Τα σωματεία για τα οποία χιλιάδες Κρητικοί φόρεσαν τη στολή του Αι Βασίλη και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ήταν και φέτος πολλά:

Κηφαπ Μεγαλόχαρη, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ ,Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με καρκίνο Ορίζοντας.

Σημείο εκκίνησης ήταν το 1ο Γυμνάσιο Χανίων όπου οι συμμετέχοντες, φορώντας τη στολή του Αι Βασίλη πήραν μια πρώτη γεύση γιορτινού κλίματος.

Ροκ συγκρότημα έπαιξε διασκευές γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών ενώ παιδιά που χόρεψαν break dance μπροστά από την εξέδρα, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξαν οι διοργανωτές στη διαδρομή του Santa Run από την αυλή του 1ου Γυμνασίου προς το Ενετικό Λιμάνι. Στην οδό Χάληδων τα εναέρια ακροβατικά με σχοινιά εντυπωσίασαν τους Αι Βασίληδες ενώ στην Πλατεία του παλιού λιμενικού περιπτέρου με φόντο το Φάρο, Κρητικοί χορευτές έδωσαν παραδοσιακό τόνο.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες τόνισε πως «ο δήμος Χανίων είναι πολύ περήφανος για την προσφορά του κόσμου . Το λίγο που προσφέρει ο κάθε ένας είναι πολύ για την πόλη και του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότερο, τα δε Χανιά θα είναι σημείο προορισμού τους χειμερινούς μήνες και θα γεμίσουμε ξανά τους δρόμους με τις κόκκινες μαγικές στολές».

Έμφαση στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης αλλά και στο ρόλο της ως εργαλείο ανάδειξης και προβολής της δυτικότερης πόλης του νησιού δίνει και η Περιφέρεια Κρήτης που στήριξε το 9ο Santa Run. «Η περιφέρεια μέσα από τα Χανιά έχει μια δράση στην καρδιά του χειμώνα που μπορεί να πάρει πανελλήνιο χαρακτήρα προσελκύοντας πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας» δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη.

To 9o Santa Run έκλεισε με μια μεγάλη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια χρωματίζοντας με τη φωνή του τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News