Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης στο σπήλαιο του Άι Γιάννη

Χανιά
Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης στο σπήλαιο του Άι Γιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο σπήλαιο

Πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης συνέρρευσαν την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα του δήμου Πλατανιά για να παρακολουθήσουν τη νυχτερινή χριστουγεννιάτικη λειτουργία και την αναπαράσταση της σκηνής της θείας γέννησης.

Μικροί και μεγάλοι βίωσαν το κατανυκτικό κλίμα μέσα στο σπήλαιο με τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο που χοροστάτησε στη λειτουργία να στέλνει μήνυμα ελπίδας, πίστης και αγάπης.

Η αναπαράσταση της φάτνης με ζώα, φωτιές και σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή της σπηλιάς μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας, προσέλκυσε όπως κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που θέλησε να βιώσει με ξεχωριστό τρόπο την άγια αυτή νύχτα.

Υπό το φως των κεριών, σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας, στάλθηκε το μήνυμα της γέννησης του Κυρίου.

Ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στο μήνυμα του προέτρεψε τον κόσμο να βιώσει και να γιορτάσει τη γέννηση της ελπίδας, της χαράς, της ζωής, το μεγάλο μυστήριο της αγάπης του Θεού, ως ένα προσωπικό γεγονός υπενθυμίζοντας πως ο Χριστός έρχεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας, στα αδιέξοδα και τις δυσκολίες μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News