Δίκη Τόνιας Ζόεβα: Ομόφωνα ένοχος για δολοφονία ο 60χρονος

Χανιά
Δίκη Τόνιας Ζόεβα: Ομόφωνα ένοχος για δολοφονία ο 60χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστήριξε ο 60χρονος κατηγορούμενος

 

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον 60χρονο Ρεθυμνιώτη για την ανθρωποκτονία της 38χρονης Τόνιας Ζόεβα επιβάλλοντας του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε με τους ισχυρισμούς του να πείσει το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του όχι απλά πρότεινε την ενοχή του, αλλά υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός σκότωσε την άτυχη Βουλγάρα, το πτώμα της οποίας παραμένει άφαντο.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 60χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην  υπόθεση εξαφάνισης της άτυχης γυναίκας. Είπε ότι διατηρούσε περιστασιακή σχέση μαζί της και πως ορισμένες φορές κοιμόταν στο σπίτι του. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η 38χρονη εκδιδόταν και ότι είχε επίσης σχέση με έναν Σύρο ο οποίος την κακοποιούσε. Εκείνο το βράδυ της 11ης Μαίου του 2018 οπότε και έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί της ,την πήγε με το αυτοκίνητο του στα Μισσίρια όπου σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο να συναντήσει τον Σύρο φίλο της.

Καθοριστικό στοιχείο στην σύλληψη και εν τέλει καταδίκη του 60χρονου, ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού του όπως επίσης και στο αυτοκίνητο του. Επίσης, πελματικό αποτύπωμα παπουτσιού της βρέθηκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Στην απολογία του χθες ισχυρίστηκε ότι οι κηλίδες αίματος στο μπάνιο προήλθαν από το ξύρισμα των ποδιών της ενώ εκείνες που βρέθηκαν στα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και το αυτοκίνητο ήταν από χτυπήματα που ο ίδιος της είχε προκαλέσει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου επιχείρησαν να στηρίξουν τον ισχυρισμό, ότι δεν είναι βέβαιο ότι η 38χρονη είναι νεκρή. Υποστήριξαν ότι μπορεί αεροπορικώς να μην έφυγε από την Κρήτη αλλά ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής και με ψευδή στοιχεία, προκειμένου να γλιτώσει από τον Σύρο, ο οποίος όπως είπαν, την απειλούσε, την κακοποιούσε και λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί απειλούσε την κόρη της ότι θα δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες της.

«Όχι απλά υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορείται, αλλά υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχει σχέση. Δεν είχε κανένα κίνητρο να το κάνει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Φρατζεσκάκης ενώ και ο κ.Διονύσης Βέρας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις». Από την πλευρά της 38χρονης δεν εμφανίσθηκε κανείς στο δικαστήριο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας παραθέτοντας στοιχεία που προέκυψαν τόσο προανακριτικά όσο και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος στην απολογία του έπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις. Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν τσακώθηκε με το θύμα κατά τη μετάβαση του στο Χουμέρι ενώ στη συνέχεια ομολόγησε ότι υπήρξε διαπληκτισμός.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 απολογούμενος στην ανακρίτρια είπε ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί της, εκείνη στη συνέχεια  μπήκε στο μπάνιο κι από το ξύρισμα των ποδιών της προήλθαν τα αίματα. «Σε όσες αντιφάσεις κι αν έπεσε δε μπορεί να δικαιολογήσει πως βρέθηκαν τα αίματα. Επίσης στην αρχική απολογία του είχε πει πως ο Σύρος φίλος της την είχε χτυπήσει» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο 60χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου, η Τόνια Ζόεβα του ζήτησε να τη μεταφέρει στο Ρέθυμνο και ότι την άφησε στα Μισσίρια. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από μαρτυρίες ούτε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Απευθυνόμενος στην έδρα ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως όπως προκύπτει, ο 60χρονος και η 38χρονη πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Χουμέρι όπου υπήρξε ερωτική επαφή, ενδεχομένως και βιασμός, διαπληκτίστηκαν, εκείνος την τραυμάτισε θανάσιμα με άγνωστο αντικείμενο, στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα και το εξαφάνισε. Φρόντισε μάλιστα να εξαφανίσει τα ίχνη, σφουγγαρίζοντας τα αίματα και σβήνοντας όλες τις κλήσεις της από το κινητό του. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, επιχείρησε να ενοχοποιήσει τον Σύρο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η υπόθεση εξαφάνισης της γυναίκας είχε συγκλονίσει την κοινωνία του Ρεθύμνου τον Μάιο του 2018. Τα ίχνη της 38χρονης γυναίκας φέρεται ότι χάθηκαν από το Χουμέρι Μυλοποτάμου. Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της Τόνιας Ζόεβα, μητέρας ενός παιδιού, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του 60χρονου Κρητικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News