Καταγγελία γονέων: «Ο 17χρονος γιος μας χτυπήθηκε από αστυνομικούς»

Κρήτη
Καταγγελία γονέων: «Ο 17χρονος γιος μας χτυπήθηκε από αστυνομικούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην συγκεκριμένη καταγγελία

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησαν πριν από λίγα 24ωρα οι γονείς ενός 17χρονου μαθητή, στα Χανιά, υποστηρίζοντας ότι το παιδί τους έπεσε θύμα αναίτιας αστυνομικής βίας, ανήμερα της επετείου για τα 11 χρόνια δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία των δύο γονέων, Μ.Π. και Ε.Κ., την οποία και δημοσιεύει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", αστυνομικός «τού πιάνει τα μαλλιά από το κεφάλι, χτυπάει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, τον πιέζει με δύναμη και αρχίζει να τον βρίζει». Σημειώνεται ότι το επίμαχο συμβάν καταγγέλθηκε και από το 15μελές συμβούλιο του λυκείου στο οποίο φοιτά ο 17χρονος.

«(...) Όταν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, απομακρύνθηκαν με κατεύθυνση το 1ο Γυμνάσιο Χανίων και σταμάτησαν στη διασταύρωση στο ύψος του πάρκινγκ που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και το 1ο Γυμνάσιο. Ακούγοντας φωνές και άτομα να τρέχουν προς το μέρος τους, έκαναν πίσω βήματα για να απομακρυνθούν.

Εκείνη τη στιγμή ο γιος μου βλέπει τρία άτομα με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν από τα δεξιά του και να φωνάζουν “πιάστε τον”. Χωρίς να φέρουν κάποιο διακριτικό πάνω τους για να γνωρίζει ποιοι μπορεί να είναι, φοβισμένος προσπάθησε να τρέξει χωρίς καν να το καταλάβει. Τον χτυπούν στο πόδι, τον ακινητοποιούν και του περνούν χειροπέδες. Έντρομος ο μικρός, τους φωνάζει δυνατά “ποιοι είστε και γιατί μου βάλατε χειροπέδες;”.

Ένας εξ αυτών φαίνεται να νευρίασε από την ερώτηση και αμέσως του πιάνει τα μαλλιά από το κεφάλι, χτυπάει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, τον πιέζει με δύναμη και αρχίζει να τον βρίζει. Έπειτα, πιάνει το περιλαίμιο (λαιμουδιέρα) που φορούσε ο μικρός (μέχρι το ύψος του σαγονιού) και άρχισε να το στρίβει, με αποτέλεσμα ο μικρός να νιώθει ασφυξία και πόνο στον λαιμό, έχοντας την αίσθηση ότι χάνει τις αισθήσεις του. Τα “καλά” λόγια του “κυρίου” συνεχίστηκαν μέχρι τη μεταφορά του γιου μου στην Τράπεζα της Ελλάδας (απέναντι από το σημείο που τον ακινητοποίησαν).

Ο γιος μου δε σταμάτησε να τους ρωτάει τον λόγο που του έχουν περάσει χειροπέδες. Ξανά τον αρπάζει από το σημείο του σβέρκου, στρίβει το περιλαίμιο φωνάζοντας του “σκάσε κωλ...δο, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς”. Ο γιος μου, παρά την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, τον ρωτάει: “Δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω; Χούντα έχουμε;”. Έπειτα από λίγα λεπτά, φτάνει στο σημείο κάποιος ανώτερος. Αφού τον ρωτάνε τα στοιχεία του, μόλις διαπίστωσε ότι πρόκειται για παιδί 17 χρονών, αφαιρούν τις χειροπέδες, χωρίς να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού πήραν την τσάντα του που είχε από το φροντιστήριο, για έναν τυπικό έλεγχο, του την επέστρεψαν και του λένε “φύγε και πήγαινε τώρα σπίτι σου (...)”» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία των γονέων του 17χρονου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News