«Μετακομίζουν» τα δικαστήρια στα Χανιά

Χανιά
«Μετακομίζουν» τα δικαστήρια στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις πρώην φυλακές τα Δικαστήρια Χανίων

Υπηρεσίες των Δικαστηρίων Χανίων, συγκεκριμένα του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου, αναμένεται να στεγάσει το κτήριο των πρώην δικαστικών φυλακών Χανίων, που για τον λόγο αυτό παραχωρήθηκε στο αρμόδιο ταμείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από προχθές στη Βουλή, στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία “Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων” (ΤΑΧΔΙΚ), η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου ΑΒΚ 180 (πρώην δικαστικές φυλακές Χανίων) αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων, με έκταση 1.649 τ.μ., με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης των Χανίων. Το εν λόγω κτήριο παραμένει κενό από το έτος 2013, οπότε και δημιουργήθηκε νέο κατάστημα κράτησης.

Η εγκατάλειψη του κτηρίου έκτοτε έχει προκαλέσει εύλογα προβλήματα, τόσο υγειονομικού όσο και πολεοδομικού ενδιαφέροντος, αφού αυτό βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων. Από την άλλη πλευρά, οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης στενάζουν από την έλλειψη στοιχειωδών χώρων για την τήρηση των αρχείων και τη λειτουργία των υπηρεσιών των Δικαστηρίων και αναζητούν χώρο για να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες τους. Το παραχωρούμενο κτήριο βρίσκεται εγγύτατα των Δικαστηρίων και μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες υπηρεσιών του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News