Χανιά

ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Κισσάμου: Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε γυμνάσια του Καστελίου

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων

Στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Καστελίου θα φιλοξενηθούν προσωρινά από αύριο, 5 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου των οποίων το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ κι αφού επί σειρά ετών λειτουργούσε με στατικά προβλήματα.

Σε σημερινή σύσκεψη στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων αποφασίστηκε τα δύο σχολεία να λειτουργήσουν σε απογευματινή βάρδια, για να μη διαταράξουν την ισορροπία των μαθητών του γυμνασίου. Τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται για όσο χρειαστεί στα εργαστήρια του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, στην σχολή του Ταυρωνίτη.

Σε δεύτερη φάση οι αρμόδιες αρχές προσανατολίζονται στην εγκατάσταση κοντέινερς μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στα κτήρια των Λυκείων.

Το κτηριακό συγκρότημα των δύο λυκείων παρέμεινε κλειστό καθώς η έκθεση των μηχανικών των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε το έκρινε ακατάλληλο ,διαπιστώνοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την παραμονή μαθητών στο χώρο. Σε τέσσερα από τα επτά κτήρια διαπιστώθηκαν βαριές και εκτεταμένες βλάβες ενώ κάποια από αυτά παρουσιάζουν και ρηγματώσεις. Έγκαιρα οι μαθητές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επέκτασης των στατικών προβλημάτων του κτηρίου, προχωρώντας μάλιστα σε κατάληψη τον περασμένο Οκτώβριο.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα διαρκέσουν έως και τρία χρόνια, η λύση που εξετάζεται να εφαρμοστεί μετά τις γιορτές είναι αυτή της τοποθέτησης κοντέινερς. Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραχώρηση ενός οικόπεδου αλλά και κάποιων άλλων κτιρίων, προκειμένου να στεγαστούν οι μαθητές του σεισμόπληκτου Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου, γνωστοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια