Χανιά

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Μαθητές ήρθαν στην «θέση» ανάπηρων συνανθρώπων μας

Μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης που συμμετείχαν σε δράση σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων

Τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και με προβλήματα όρασης, βίωσαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης που συμμετείχαν σε δράση σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Λίγη ώρα στο αναπηρικό αμαξίδιο ή με μάσκα στα μάτια και μπαστούνι, ήταν αρκετή για να αντιληφθούν τις προβληματικές ή ανύπαρκτες υποδομές για την προσβασιμότητα των αμέα.

Φόρεσαν για λίγο μάσκα. Κράτησαν στα χέρια το ειδικό μπαστούνι και με τη βοήθεια συνοδών ξεκίνησαν από την Πλατεία της Μητρόπολης για να κινηθούν προς το κέντρο των Χανίων.

Δύσκολο για τους μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης να έρθουν στη θέση συνανθρώπων μας που έχουν χάσει την όραση τους. Ένοιωσαν όμως πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητα για όσους στερούνται αισθήσεις που για τους πολλούς είναι δεδομένες.

Στην πρόσφατα αναπλασμένη οδό Χάληδων, ο οδηγός όδευσης τυφλών σταματάει ξαφνικά και συνεχίζει από το σημείο που είναι τοποθετημένος ένας κάδος απορριμμάτων.

Στη δε πλατεία ο οδηγός για τυφλούς σταματάει στον τοίχο της Μητρόπολης. Είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα, που αποδεικνύουν πως ο δρόμος για να γίνει η πόλη των Χανίων προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία είναι ακόμα μακρύς.

Μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής βίωσαν επίσης τις δυσκολίες των κινητικά αναπήρων, κινούμενοι με αναπηρικά αμαξίδια.

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια