Κλείνει το ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Κισσάμου: Κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό των 6,1 R - Παρέμβαση από υπουργείο

Χανιά
Κλείνει το ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Κισσάμου: Κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό των 6,1 R - Παρέμβαση από υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του κτιριακού συγκροτήματος γενικού λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου

Ο προσφατος σεισμός των 6,1 Ρίχτερ δεν άφησε τελικά "αλώβητη" την Κρήτη. 

Και αυτό γιατί όπω έγινε γνωστό, κλειστό θα παραμείνει από αύριο το σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισσάμου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου και μετά την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο εν λόγω σχολικό κτίριο στις 29.11.2019.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Κισσάμου κάνει λόγο για προσωρινή διακοπή, ενώ αναφορικά με το που θα συνεχίσουν κάνουν μάθημα τα παιδιά, αυτό το θέμα έχει αναλάβει να το ρυθμίσει η Διεύθυνση  Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1134/3.12.2019 απόφασή του, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου,  από αύριο 4/12/2019, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου  μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας  που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο εν λόγω σχολικό κτίριο στις 29.11.2019.

Το ζήτημα της λειτουργίας και της στέγασης σε άλλο κτίριο των ανωτέρω σχολείων, θα ρυθμιστεί από την Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων».

Άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση από πλευράς υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα αφού όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο παιδείας για να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διγαλάκη:

Αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση της έκθεσης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Κισσάμου, επικοινώνησα με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Ζαχαράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, με σκοπό να δοθεί άμεσα η απαιτούμενη υποστήριξη προς τον Δήμο Κισσάμου και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για την επίλυση του προβλήματος. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΚΤΥΠ ΑΕ, στην οποία προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News