Χανιά

Μήνυμα Τασούλα από τα Χανιά για την προκλητικότητα της Τουρκίας: «Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε»

Στα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε στις αιχμές Ερντογάν και την προκλητικότητα της Τουρκίας.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μας μαθαίνει την ιστορία μας και τα ψηλώματά μας ειδικά τώρα που τα ψηλώματα είναι μεγάλη ανάγκη να επαναληφθούν ώστε ενωμένοι και προκομένοι να ατενίσουμε το μέλλον. Τώρα ειδικά που και πάλι ο εξ ανατολών γείτονας, η εξ ανατολών απειλή, κρούει τη θύρα μας και πρέπει αποφασιστικά, αποτελεσματικά και ενωμένα να απαντήσουμε σε αυτή την κρούση», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς για το σύμφωνο που συνυπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, είπε πως «αφενός δείχνει την ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου προκλητικότητα της Τουρκίας, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις γιατί και άλλα πράγματα ήταν ανιστόρητα και εκτός διεθνούς δικαίου πο9υ έκανε η Τουρκία και εν τούτοις με βάση το "μακάριοι κατέχοντες", όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελούν «πληγή» στο σώμα του Ελληνισμού.

»Συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα θα τα αντιμετωπίσουμε και σε διπλωματικό και σε κάθε άλλο πεδίο, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη», ανέφερε.

Παρουσία ΠτΔ η κορύφωση των εκδηλώσεων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώνονται την Κυριακή στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων το Φρούριο Φιρκά όπου θα γίνει η τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας την ώρα που η ομάδα Ζεύς της Πολεμικής μας αεροπορίας θα πραγματοποιεί επίδειξη με μαχητικά αεροσκάφη τύπου f16 Block 52 Plus. Για πρώτη φορά τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους  εύζωνες μέλη της Προεδρικής Φρουράς ενώ στα ανοιχτά του λιμανιού των Χανίων θα πλέει αρόδο φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το πρωί στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία και στις 11 θα σχηματιστεί πομπή με τη συμμετοχή και τμήματος της Προεδρικής Φρουράς για τη μεταφορά της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Με τη λήξη της τελετής, ο πρώτος πολίτης της χώρας μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων θα επισκεφτούν το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όπου θα γίνει ξενάγηση από τον πρόεδρο του Μουσείου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος νωρίς το μεσημέρι θα επισκεφτεί το δημαρχείο της πόλης και το Ιστορικό Καφέ Κήπος ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Δήμαρχο Χανίων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια