Τροχαίο: Θλίψη για τον 22χρονο Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο – Ακυρώνονται οι τοπικές εκδηλώσεις

Κρήτη
Τροχαίο: Θλίψη για τον 22χρονο Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο – Ακυρώνονται οι τοπικές εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρωποθυσία δίχως τέλος στους δρόμους- Στους 59 οι νεκροι στην Κρήτη από αρχές του χρόνου

Τελευταίο "αντίο" στον Δημήτρη, το τελευταίο θύμα τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 29/11 στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ , επί της εθνική οδού Χανίων – Ρεθύμνου.

Με το θάνατο του άτυχου νεαρού, η μακάβρια λίστα των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα μέσα στο 2019 αριθμεί πλέον 59 άτομα... Οι 18 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Στο πένθος οι Μουρνιές

Η τραγική είδηση του θανάτου νεαρού συγχωριανού έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία των Μουρνιών.

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μουριών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ανακοινώνει επίσημα ότι όλες της εκδήλωσης στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Πλατεία στις Μουρνιες θα ακυρωθούν.

Επίσης όπως έγινε γνωστο μέσα από την σελίδα της δημοτικής κοινότητας Μουρνιών ,δεν θα γίνει Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση ενώ ακυρώνεται και η εκδήλωση του συλλόγου "Asperger Χανιά" που ήταν να γίνει την Κυριακή 1/12 στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Ανθρωποθυσία δίχως τέλος στους δρόμους

Χωρίς τελειωμό συνεχίζεται η ανθρωποθυσία που συντελείται από την αρχή του χρόνου στους δρόμους του νησιού.

 Χθες το πρωί ένας ακόμη συνάνθρωπός μας βρήκε τραγικό τέλος, μετά από τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα επί του ΒΟΑΚ, στον νομό Χανίων.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Κρητικό, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο που σημειώθηκε επί της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ. Με το θάνατο του άτυχου νεαρού, η μακάβρια λίστα των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα μέσα στο 2019 αριθμεί πλέον 59 άτομα... Οι 18 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες Παρασκευή το πρωί. Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί όταν ο 22χρονος Χανιώτης διέσχιζε με Ι.Χ. την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κινείτο στο ρεύμα προς Χανιά.

Στο αντίθετο ρεύμα κινείτο φορτηγό όχημα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το φορτηγό πτηνοτροφικής εταιρείας, που οδηγούσε ένας 41χρονος βουλγαρικής εθνικότητας, εξετράπη της πορείας του.

Η σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων ήταν μετωπική και σφοδρότατη: Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό πέρασε το πρανές του δρόμου και “καρφώθηκε” σε παρακείμενο δέντρο. Στον αντίποδα, ο 22χρονος οδηγός εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του οχήματός του.

Το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν τάχιστα Τροχαία, ΕΚΑΒ, αλλά και Πυροσβεστική. Ειδικότερα, μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών Χανίων, στελέχη της οποίας κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τον 22χρονο από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε, ωστόσο τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν βαρύτατα. Ο 22χρονος τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που είχε στο μεταξύ φτάσει στο σημείο. Δυστυχώς, λίγα λεπτά αργότερα ο νεαρός άνδρας εξέπνευσε...

Εξάλλου, ο 41χρονος οδηγός του φορτηγού οχήματος υπέστη ελαφρά τραύματα. Σε κατάσταση σοκ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με την κατάσταση της υγείας του να μην εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή του.

Αναζητούνται τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, λόγω του τροχαίου δυστυχήματος, στο ένα από τα δύο ρεύματα η κυκλοφορία διακόπηκε για κάμποση ώρα. Ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν στελέχη της Τροχαίας ΒΟΑΚ, προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, αλλά και να ρίξουν “φως” στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα.

Το προτελευταίο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την Κρήτη σημειώθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα. Και το συγκεκριμένο τροχαίο έγινε, πάντως, στον ΒΟΑΚ. Ήταν - ξανά - πρωινές ώρες, όταν ένας 45χρονος άνθρωπος άφηνε την τελευταία του πνοή στον κυκλικό κόμβο Σταλίδας-Μοχού, στον νομό Ηρακλείου.

Ήταν γύρω στις 6:20 το πρωί όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, και στο οποίο επέβαινε κι ένας 37χρονος, εξετράπη κάτω από άγνωστες συνθήκες της πορείας του. Το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο Μοχού-Σταλίδας. Όπως όλα δείχνουν, ο 45χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News