default-image

Χ. Θεοχάρης: «Πρωταρχικός στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν»

Χανιά
Χ. Θεοχάρης: «Πρωταρχικός στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Τουρισμού από τα Χανιά

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Τουρισμού δήλωσε χθες από τα Χανιά ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος μέσα από την βιώσιμη  ανάπτυξη.

Ο κ. Θεοχάρης μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη έδωσαν το παρών σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων για την τουριστική προβολή των Χανίων με τη σύμπραξη ιδιωτών, εγχείρημα που βλέπει θετικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Όπως  επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης «πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ένωσε τον ιδιωτικό τομέα, συνήθως αυτή είναι η μεγάλη μας δυσκολία να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε. Δείχνει λοιπόν ότι αυτό είναι εφικτό και το δεύτερο είναι ότι έγινε με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, με πολύ χαμηλά κόστη και με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι προσπάθειες που δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος προς την προβολή της χώρας μας».

Ειδικότερα για την περίφημη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «είναι πρωταρχικός στόχος του υπουργείου συνεπώς  όλες αυτές οι προσπάθειες θα μας βρουν συμμάχους  και γιατί όχι θα μπορούμε να πάρουμε το μοντέλο αυτό όταν δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να το αντιγράψουμε και να το μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλους προορισμούς γιατί για  όλους τους  προορισμούς της χώρας ο στόχος είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο».

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΕΟΤ στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  έδωσε ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης κάνοντας λόγω για μια πρωτοβουλία με πολλές προεκτάσεις και ωφέλειες για τον τόπο. Όπως είπε «στα Χανιά γράφεται σήμερα μια σημαντική ιστορία. Μια πολύ σημαντική σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα για την προβολή  και το μάρκετιγκ του τουρισμού. Τέτοιες προσπάθειες μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και τις στηρίζουμε.Είναι ένα μοντέλο το οποίο πιστεύουμε ότι θα δώσει πολύ καλά αποτελέσματα για τον τουρισμό στα Χανιά».  

Ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι με την αξιοποίηση σύγχρονων μέσων και την εφαρμογή πρωτοποριακών πρακτικών η χώρα μπορεί να κατακτήσει μια ψηλότερη θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου για ενίσχυση των πτήσεων στη χώρα από νέους προορισμούς, αλλά και στο στόχο της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κάνοντας γνωστό  ότι σύντομα θα υπάρξει νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό.

Νωρίτερα σε συνάντηση του με φορείς του τουρισμού στο Επιμελητήριο Χανίων ο Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το  μεταναστευτικό δεν θα επηρεάσει τις τουριστικές περιοχές της χώρας. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ζήτημα του μεταναστευτικού να δημιουργήσει θέμα στον τουρισμό μας. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνεται καν. Η εσωτερική αλληλεγγύη του να μοιραστούμε όλες οι περιοχές ένα εθνικό πρόβλημα, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός προσθέτοντας ότι «είμαστε ενιαία χώρα, τα προβλήματα πρέπει να μοιράζονται, ειδικά όταν υπάρχει εθνικό σχέδιο».

Στη διάρκεια της σύσκεψης στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσίασε  τις γενικές αρχές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο που όπως είπε « είναι ο οδικός χάρτης ώστε να υπάρξει μια ανάπτυξη που να μας ταιριάζει και να γίνει απρόσκοπτα». Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στο θέμα της τουριστικής προβολής και στην πρωτοβουλία των ξενοδόχων και φορέων του τουρισμού  στα Χανιά να αναλάβουν το κόστος της προσπάθειας.  Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτό το εγχείρημα δεν θα πρέπει να είναι απόντες ο δήμος και η Περιφέρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News