«Χτύπησαν» ξανά ΑΤΜ στην Αλμυρίδα - 100 χιλ. ευρώ η λεία των δραστών

Χανιά
«Χτύπησαν» ξανά ΑΤΜ στην Αλμυρίδα - 100 χιλ. ευρώ η λεία των δραστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo ATM καταστράφηκε, ενώ εντός της επιχείρησης δεν έμεινε τίποτα όρθιο

Νέο χτύπημα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων χθες τα ξημερώματα στην Αλμυρίδα Χανίων έθεσε σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν σε κατάστημα καφέ στο οποίο ήταν τοποθετημένο το ΑΤΜ, προκάλεσαν έκρηξη κι έγιναν καπνός, αφού πήραν ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες ευρώ!

Ήταν λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα και στην περιοχή όπου βρισκόταν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, όλα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Κάμερα ασφαλείας διπλανής επιχείρησης κατέγραψε καρέ - καρέ τις κινήσεις του ενός δράστη.

Αυτοκίνητο σταμάτησε λίγα μέτρα μακριά κι από τη θέση του συνοδηγού κατέβηκε ένα άτομο που κατευθύνθηκε αργά προς το ΑΤΜ. Πήρε από διπλανό κατάστημα μηχανισμό τέντας με τον οποίο αναποδογύρισε τις κάμερες.

Οι δράστες παραβίασαν παράθυρο στο πλάι του καταστήματος καφέ, μπήκαν μέσα και ανατίναξαν το μηχάνημα. Τo ATM καταστράφηκε, ενώ εντός της επιχείρησης δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Κανείς από τους κατοίκους της Αλμυρίδας δεν άκουσε θόρυβο από την έκρηξη. Τα περισσότερα σπίτια εξάλλου βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το σημείο.

Οι δράστες πάντως φαίνεται να γνώριζαν πως ο ανεφοδιασμός του ΑΤΜ ήταν πρόσφατος και μάλιστα είχε τροφοδοτηθεί με μεγάλο χρηματικό ποσό λόγω της καταβολής των συντάξεων. Πηγές αναφέρουν πως το ποσό με το οποίο ανεφοδιάστηκε την τελευταία φορά το μηχάνημα, ανερχόταν σε 130.000 ευρώ.

Νωρίς το πρωί όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σημειωθεί έκρηξη, έσπευσαν άνδρες του πλησιέστερου αστυνομικού τμήματος, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της σήμανσης οι οποίοι πήραν αποτυπώματα και συνέλεξαν στοιχεία από τον χώρο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες σε κοντινά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και οι οποίες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι μιλούν για ελλιπή αστυνόμευση. Μόλις πριν από ένα χρόνο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε κτηματομεσιτικό γραφείο που βρίσκεται δίπλα από το ΑΤΜ που χθες έγινε στόχος δραστών. Συχνά όπως καταγγέλλουν είναι και τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. Όπως τόνισαν, «η παρουσία της αστυνομίας είναι εμφανής μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως τη νύχτα η περιοχή είναι ουσιαστικά αφύλακτη».

Υπενθυμίζεται πως πριν από μία εβδομάδα είχε καταγραφεί ένα ακόμα χτύπημα σε ΑΤΜ τράπεζας στον Πλάτανο Χανίων. Τότε οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα. Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2019 δύο ακόμη εκρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης έξω από σούπερ μάρκετ στο Μάλεμε και στα Καμισιανά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News