Σεισμός στην Αλβανία: Ρούχα, κουβέρτες και τροφή στους πληγέντες

Χανιά
Σεισμός στην Αλβανία: Ρούχα, κουβέρτες και τροφή στους πληγέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Η Κρήτη στηρίζει τον Αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τον ισχυρό σεισμό και τις οδυνηρές συνέπειές του συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του  Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων:

"εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και συνολικά το λαό της Αλβανίας που αντιμετωπίζει τις συνέπειες του Εγκέλαδου ,με καταστροφές στα σπίτια και τις περιουσίες του.

Οι εργαζόμενοι στη Ελλάδα έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις ασχολούνται μόνο στα λόγια με το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, όπως και με τα άλλα λαϊκά προβλήματα.

Είναι επιβεβλημένο, άμεσα, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες που οι λαοί έρχονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές, να δυναμώσει ο αγώνας ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Να δυναμώσει ο αγώνας και να απαιτηθούν μέτρα έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τις

εργατικές, λαϊκές οικογένειες από τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών και να διασφαλιστεί η άμεση έμπρακτη στήριξη των πληγέντων με την ευθύνη του κράτους.

Δείχνοντας κι εμείς με τη σειρά μας την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας προς τον αλβανικό λαό καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν έμπρακτα την πρωτοβουλία για στήριξη του Αλβανικού λαού προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, κουβέρτες, ξηρά τροφή, νερά κλπ.) στο Εργατικό Κέντρο Χανιών μέχρι την Παρασκευή 29/11 στις 7μμ."   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News