Χανιά

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στην Κίσσαμο - Παράπονα για μόλυνση και παρενόχληση ανηλίκων

Το είχαν καταλάβει αλλοδαποί - Στο Τμήμα 18 άτομα

Μεγάλη επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου στήθηκε σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο του Καστελίου για την εκκένωση του από αλλοδαπούς που το είχαν καταλάβει.

18 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και αφέθηκαν ελεύθερα. Ανάμεσα τους ήταν και άτομα που είχαν διαπράξει στο παρελθόν αξιόποινες πράξεις και είχαν καταδικαστεί.

Στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, μια «ανάσα» από το δημαρχείο Κισσάμου και από τον κεντρικό δρόμο του Καστελίου είχαν βρει κατάλυμα περίπου είκοσι μετανάστες από τη Σομαλία ,την Αλγερία, το Μαρόκο και το Σουδάν.

Μετά και το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση όλων των κτηρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, που παράνομα έχουν καταληφθεί, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου έκαναν έφοδο στο χώρο.

Οι αλλοδαποί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου ελέγχθηκαν οι άδειες παραμονής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε κάποιους είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Οι συνθήκες διαβίωσης τους στο παλιό ξενοδοχείο ήταν άθλιες

Περίοικοι έβλεπαν το χώρο να μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε εστία μόλυνσης ενώ δεν έλλειπαν τα παράπονα για παραβατικές συμπεριφορές. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, υπήρξαν καταγγελίες ακόμη και για παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Οι ιδιοκτήτες είχαν καταφύγει πολλές φορές στις αστυνομικές αρχές ζητώντας την παρέμβαση τους.

Το κτήριο σφραγίστηκε προσωρινά από την αστυνομία ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες καλείται να παρέμβει η δημοτική αρχή της Κισσάμου η οποία ορίζεται αυτεπάγγελτα αρμόδια για την οριστική σφράγιση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια