Σε κατασκηνώσεις θα «φιλοξενηθούν» οι αναπληρωτές

Χανιά
Σε κατασκηνώσεις θα «φιλοξενηθούν» οι αναπληρωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινή λύση μέσω υπουργείου Εργασίας στο πρόβλημα έλλειψης στέγης στα Χανιά

Προσωρινή λύση από τον Δήμο Χανίων, μέσω του υπουργείου Εργασίας, αποφασίστηκε να δοθεί στο οξυμμένο πρόβλημα της έλλειψης στέγης για εκπαιδευτικούς στα Χανιά.

Για πρώτη φορά παραχωρούνται οι παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά στο Ακρωτήρι, όπου σε τρεις οικίσκους θα μπορούν σε πρώτη φάση να φιλοξενηθούν δεκαπέντε αναπληρωτές. Για προσωρινή λύση, που ανακουφίζει τους εκπαιδευτικούς μέχρι να εξασφαλίσουν κατοικία, κάνει λόγο ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ενώ από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι το μέτρο θα δώσει “ανάσα” σε πολλούς αναπληρωτές, παρότι φέτος δεν έχουν εκφραστεί παράπονα στον βαθμό που εκφράζονταν τα προηγούμενα σχολικά έτη.

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής να απευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υποβάλλοντας αίτημα παραχώρησης των κατασκηνώσεων για τον συγκεκριμένο σκοπό, καταδεικνύει την πραγματικότητα την οποία βιώνει ο κλάδος των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων. «Προερχόμενη από τον χώρο της εκπαίδευσης, γνωρίζω καλά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι που έρχονται στα Χανιά από άλλους νομούς. Το υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και έγινε κοινοποίηση στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News