Χανιά

Βαγγέλης Χατζής: Ο μοναδικός μονόχειρας μποξέρ στον κόσμο

Αποτελεί πρότυπο δύναμης και αγωνιστικότητας

Μήνυμα δύναμης και αγωνιστικότητας στέλνει σε κάθε άνθρωπο, αρτιμελή ή κινητικά ανάπηρο, ο Βαγγέλης Χατζής, ο μοναδικός πυγμάχος παγκοσμίως που αγωνίζεται με ένα χέρι.

Γεννημένος την εποχή του Τσέρνομπιλ υπήρξε ένα από τα θύματα της έκρηξης του Πυρηνικού Σταθμού,, αφού προσβλήθηκε από σπάνιας μορφής καρκίνο και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί, γεγονός που δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει την πορεία του στον πρωταθλητισμό.

Έκανε το θυμό του δύναμη, στάθηκε στα πόδια του και σήμερα σε ηλικία 32 ετών είναι ένας από τους καλύτερους πυγμάχους της χώρας και ο μοναδικός μονόχειρας πυγμάχος στον κόσμο. Ο Βαγγέλης Χατζής ανεβαίνει στο ρινγκ, χωρίς να υστερεί σε τίποτα από τους αρτιμελείς αντιπάλους του.

«Παίρνω μέρος σε αγώνες με αρτιμελής πυγμάχους και για να μπορέσω να ανταποκριθώ πρέπει να είμαι δύο και τρεις φορές πιο προπονημένος από αυτούς ,οπότε κάθε προετοιμασία έχει και την ανάλογη επιβάρυνση».

Η αναπηρία του Βαγγέλη, ως θύμα του Τσέρνομπιλ, ήταν ο λόγος για τον οποίο βίωσε από νωρίς τον αποκλεισμό. Ως παιδί εισέπραξε άρνηση και επικριτικά σχόλια από μια κοινωνία που δεν δεχόταν τη διαφορετικότητα.

«Υπήρχε μπούλινγκ, χαρακτηρισμοί από τα άλλα παιδιά ,αυτό με θύμωνε, ήμουν και αντιδραστικό παιδί από μικρός, όμως ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Στην Αγγλία γνώρισε τον προπονητή του, τον άνθρωπο που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την πυγμαχία. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο Νότιγχαμ ,που θεωρείται η μητέρα πολλών παγκόσμιων πρωταθλητών.

Κόντρα σε κάθε εμπόδιο, έχοντας μετατρέψει μια κινητική αδυναμία σε κινητήριο δύναμη, ο Βαγγέλης Χατζής αποτελεί λαμπρό παράδειγμα γενναιότητας και ψυχικού μεγαλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια