Ξυλοδαρμός γιατρού Δημήτρη Μακρέα: «Δεν έμαθα ποτέ γιατί με χτύπησαν»

Κρήτη
Ξυλοδαρμός γιατρού Δημήτρη Μακρέα: «Δεν έμαθα ποτέ γιατί με χτύπησαν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για προσπάθεια συγκάλυψης μιλά ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στη Σπλάντζια - Στο πλευρό του Δημήτρη Μακρέα βρέθηκαν χθες στα Δικαστήρια εκπαιδευτικοί και μέλη συλλογικοτήτων

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα ατόμων στην περιοχή της Σπλάντζιας, πραγματοποίησαν χθες έξω από το Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά, εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ και μέλη συλλογικοτήτων.

Η υπόθεση επρόκειτο να αναβιώσει ξανά μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης δύο καταδικασμένοι για την επίθεση.

Ήταν 25 Μαρτίου του 2015, όταν ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, επιστρέφοντας από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών Χανίων και ενώ περπατούσε ανυποψίαστος με τη σύζυγό του στη Σπλάντζια, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων.

«Εκείνο το βράδυ δέχτηκα μια παντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση από ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, η οποία ξεκίνησε πισώπλατα με ξύλινο λοστό και χτυπήματα στο κεφάλι και για την οποία, αν με ρωτήσετε, δεν έχω απάντηση για ποιο λόγο έγινε», είπε χθες ο κ. Μακρέας, τονίζοντας ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, αλλά πως αστυνομική έρευνα για την υπόθεση δεν έγινε ποτέ.

Πρωτόδικα στους δύο από τους κατηγορουμένους, που κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Οι ίδιοι, πάντως, όπως είπε το θύμα, δεν είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, ενώ ουδέποτε απολογήθηκαν στις αστυνομικές ή στις ανακριτικές Αρχές. «Αστυνομική έρευνα δεν έγινε, γιατί κατά τη γνώμη μου υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Οι αστυνομικές Αρχές, μια ημέρα μετά την επίθεση, είχαν στα χέρια τους το βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό και το οποίο δεν μπήκε στη δικογραφία», δήλωσε ο κ. Μακρέας, σημειώνοντας ότι «παρουσιάστηκε η εκδοχή της σύγκρουσης ομάδων, στο πλαίσιο της οποίας ο ίδιος έπεσε θύμα επίθεσης, κάτι που είναι εξοργιστικό και ελεεινό».

Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση που τον οδήγησε στο νοσοκομείο με αιμάτωμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αισθάνεται πως ηθικά δεν έχει δικαιωθεί, αφού, όπως είπε, για μια δολοφονική επίθεση που έγινε στο κέντρο της πόλης υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης.

«Περιστατικά ρατσιστικής βίας πρέπει να καταδικάζονται»

Την τιμωρία των ενόχων ζήτησε η ΕΛΜΕ Χανίων, με τον κ. Δημήτρη Δαμασκηνό, που την εκπροσώπησε στη χθεσινή συγκέντρωση στα Δικαστήρια των Χανίων, να επισημαίνει: «Το δικαστήριο έχει τον λόγο, όμως θέλουμε να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Τέτοια περιστατικά φασιστικής και ρατσιστικής βίας πρέπει να καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News